skip to Main Content

Encore Networks EN-4000

EN-4000 är en härdad industrirouter med en snabb processor för säkra och stabila uppkopplingar via 4G (och möjlighet till två operatörer). En router med intressanta extratillval!

Metallkapsling
4 x LAN/1 x WAN-port
Redundant spänningsmatning
Expansionsportar

Rensa
Lagerstatus: Artikelnr: N/A Kategori:
EN-4000 router från Encore Networks är en 4G-router som fungerar även i de tuffaste miljöerna. Routern är väl förberedd för de flesta sammanhang genom möjlighet till en rad olika expansionsportar så som fiber, seriella portar och gigabitethernet. Routern kan ha upp till två 4G-moduler samt ett ytterligare externt 4G modem.

Robust router för realtidstillämpningar

Routern är snabb och säker, den kan hantera och konvertera en rad olika nätverksprotokoll i realtid parallellt med att bibehålla säkerhet med en avancerad brandvägg och kommunicera via fiber med gigabitnätverkshastigheter. Routern har möjlighet att sprida trafiken mellan de olika nätverksgränssnitten.

EN-4000 fungerar utmärkt i krävande miljöer med en bred tolerans för olika omgivningstemperaturer. Dess väldesignade konstruktion motstår damm, fukt och elektromagnetisk interferens (EMI). Routern har dubbla spänningsmatningsingångar som tillval med automatisk växling mellan två strömkällor om en strömmatning slås ut.

EN-4000 en router med avancerade funktioner

Mjukvaran i routern bygger på ett härdat Linuxoperativsystem och alla funktioner kan konfigureras via ett grafiskt användargränssnitt med en webläsare, via en molntjänst, Encloud, eller via SNMP. Både Encloud och SNMP kan dessutom användas inte bara för konfiguration utan även för övervakning.

EN4000 en kraftfull 4G router från Encore NetworksEn riktigt flexibel och komplex router för de allra flesta behov. EN4000 kan byggas i en rad olika utföranden. Routern klarar både flera parallella LTE-moduler, fiberanslutning, har inbyggd switch och kan även kompletteras med seriella gränssnitt osv. En router som kan byggas precis som du vill ha den!

Encores EN-4000 har en konstruktion som är både robust och anpassad för kontinuerlig drift. Routern stöder 4G-uppkoppling enligt LTE Cat 4 vilket ger en hastighet på upp till 150 Mbit/s. Routern är både stöt- och vibrationstålig och klarar höga yttre påfrestningar som mekanisk påfrestning. Routern kan beställas med plast eller metallkapsling och i ett utökat temperaturområde.

12-48 VDC
5 st
Tillval
1-2 st
LTE Cat 4
Garanti

Router för driftsäkerhet

Antennkontakt EN-4000Säkerhetsfunktionerna är avancerade i Encores routrar. Dels kan routern utrustas med ett hårdvarokrypto direkt i routern för säker uppkoppling mellan två ändpunkter i ett nätverk. Routern har också stöd för VPN-uppkopplingar med DES, 3DES, och AES 256 kryptering. Routern har stöd för RADIUS-autentisering, och VPN-tunnlar med Internet Key Exchange (IKE, RFC 2409) samt Open VPN. Alla Encores routrar i EN-serien är PCI-certifierade (Payment Card Industry Data Security Standard).

Routerns funktion QoS, Quality of Service, är användbar eftersom bandbredd kan dediceras till olika användare i systemet och viktiga användningsområden kan ges prioritet. Routern har funktioner för att hålla kontakt med omvärlden, både genom en watchdog-funktion och en möjlighet att pinga en extern server för att hålla uppkopplingen igång. Dessa funktioner är till skillnad från många andra routrar helt programmerbar efter dina behov och en funktion som levereras med routern från fabrik.

Routern har även en inbyggd brandvägg som är NERC CIP-kompatibel. Routern har fyra nätverksportar (LAN) samt en WAN-port, genom den kan EN-4000 användas som backupenhet till ett fast nätverk där routern blixtsnabbt kopplas in vid störningar i nätverkstrafiken.

4G router EN-4000Encore Networks EN-4000 4G-router för de tuffaste miljöerna och hårdaste kraven. Routern har en rad olika expansionsportar så som fiber, seriella portar och gigabitethernet. Routern kan ha upp till två 4G-moduler.

Snabb processor för krävande tillämpningar

EN-4000 har ett väl tilltaget minne och en snabb processor som gör det möjligt att hantera flera parallella anslutningar och höghastighetsnätverksanslutningar samtidigt som protokollkonvertering, routing av paket och tillämpning av brandväggsregler och andra säkerhetsåtgärder. Routerns interna protokollhantering har stöd för protokoll som DNP3, IEC 60870-5-101/103/104 MODBUS, CDC, S/NET, CONITEL, ABB, X.25, ALC, och de flesta industriprotokoll.

Bygg ut med expansionsportar

en4000 expansionsportarEN-4000 har tre expansionsportar som kan utrustas med en rad olika kommunikationsgränssnitt, den har dels trådlös kommunikation via LTE, som normalt tar en av de tre expansionsplatserna, samt wifi och Bluetooth. Använder du en 3G/4G-modul kan routern utrustas med upp till två expansionsmoduler.

Expansionsplatser för tillvalsmoduler ökar flexibiliteten och låter EN-4000 routern anpassas till specifika användarbehov. Routerns två expansionsplatser kan till exempel utrustas med anslutning för fiber eller med ytterligare nätverksportar. Den kan utrustas med en hårdvarukrypteringsmodul, med seriella portar för äldre anläggningar, seriell data som genom funktioner i routern kan konverteras till IP-trafik. Routern kan också användas med analoga eller digitala I/O.

DIN/rackfäste:

DIN och rackfäste EncoreOm du vill montera din router på DIN-skena, montageplåt eller i rack finns ett fäste som kombinerar fäste för normalt rack, DIN-skenefäste samt möjlighet att montera routern mot montageplåt eller bakvägg. Fästet ingår inte utan är ett tillval.

Tillvalsportar EN-4000
Expansionskort Slot 1 Slot 2 Slot 3
3G/4G
802.11 b/g/n/ac
1 x Ethernet 10/100/1000
2 x RS-485, -232, -422
V.35 seriell höghastighetsport
1 x T-1/E-1 CSU/DSU
V.29 modem/FXS
1 x fiber port (SFP)
4-tråds E&M port (röst)
2 x FXS (POTS)
Hårdvarukrypteringskort
Analoga I/O
Fabriksinstallerade val
PoE matning, DC input PSU Kräver viss typ av spänningsingång
3G/4G Förmonterad på moderkort
Övervakning av matningsspänning Installeras ihop med spänningsmatningsdon
802.11b/g/n/ac Wi-Fi Med en eller två antenner

metallkapsling optioner baksida

EnCloud för administration och övervakning

Encloud molntjänstEN-4000 har vid leverans en tillhörande, molntjänst, EnCloud, som gör det möjligt att fjärrövervaka och -administrera routrar via en molntjänst. Via EnCloud är det möjligt att övervaka, hantera och fjärrkonfigurera Encoreroutrar. Tack vare möjligheten att ställa in tröskelvärden kan routern larma vid satta gränser som en förinställd signalstyrka till exempel. Routern skickar då sina larm via molntjänsten, via SMS och/eller e-post. Genom att ansluta enheten till EnCloud kan routern automatiskt uppdatera sin firmware när nya versioner av mjukvara släpps.

EN-4000 levereras utan antenner, här är de vanligaste tillvalen.

 • Out of Stock
  GOA01 Rundstrålande 4G MIMO-antenn

  GOA01 Rundstrålande 4G MIMO-antenn

  Utgår -ersätts av GOA21 Robust 3G/4G antenn med MIMO och två SMA-anslutningar. Rundstrålande antenn som täcker samtliga 4G-band. En populär antenn när du vill ha maximala prestanda i din LTE-uppkoppling,...
 • EnCloud Molntjänst årslicenser

  EnCloud molntjänst årslicenser

  Encloud gör det möjligt att övervaka Encores routrar i realtid och ger larm vid avvikelser. Automatisk felavhjälpning och en uppsättning kraftfulla verktyg kännetecknar denna plattform. Fungerar med enheter som...
 • Out of Stock
  DIN-fäste EN-4000 Router Metall

  DIN-fäste EN-4000 router metall

  DIN-fäste för Encore EN-4000 routrar med metallkapsling. För montering på 35 mm DIN-skena. Utförd i aluminium.
 • Advantech SmartFlex Plastkapsling

  Advantech SmartFlex plastkapsling

  SmartFlex är en snabb och robust 4G router med god miljötålighet och en enastående driftsäkerhet. Routern är godkänd för ett brett temperaturspann. Den finns med GPS och dubbla SIM...
  7 844,00kr9 458,00kr Ex.moms
 • Advantech SmartFlex Metallkapsling

  Advantech SmartFlex metallkapsling

  SmartFlex är en pålitlig 4G router som har både god miljötålighet och är fordonsklassad. Routern är fungerar inom ett brett temperaturspann och har både GPS och dubbla SIM-kortsplatser som...
  8 208,00kr9 840,00kr Ex.moms
Teknisk specifikation EN-4000
Frekvensområde 4G: 800/900/1800/2100 och 2600 MHz
Frekvensområde 3G: 900/1800 och 2100 MHz
Frekvensområde GSM/EDGE: 900/1800 MHz
Överföringshastighet 4G (LTE Cat 4): 100 Mbit/s max nedladdningshastighet
50 Mbit/s max uppladdningshastighet
Överföringshastighet 3G: 42 Mbit/s max nedladdningshastighet
5,76 Mbit/s max uppladdningshastighet
Gränssnitt: Ethernet x 5
Nätverksfunktioner: IP Routing (RIP v1/v2) eller static routing, DHCP client/server/BootP/Relay, IP QoS och trafikprioritering, IP fragmentation/reassembly,IP routing över VPN: TCP and UDP, 802.1q VLAN tagging, Virtual Redundant Routing Protocol (VRRP), NTP server och klient
Säkerhet: Integrerad brandvägg, NAT, RADIUS-autentisering
VPN: Open VPN, IPsec (RFC 2401) VPN tunnel med DES, 3DES och AES (256) kryptering och Internet Key Exchange (IKE, RFC 2409)
Konfiguration: Webläsare, SNMP eller via molntjänst
WAN/LAN: IP over Ethernet, Frame Relay (RFC 1490, IP över FR), T1/El (full/fractional), asynkron/synkron PPP, X.25, MLPPP, PPPoE
Matningsspänning: 12-48 VDC (tillval) + 5 VDC (standard)
Effektförbrukning: 13 W (sändning)
Temperaturområde: -20°C till +65°C (standardområde)
-40°C till +85°C (utökat område)
Antennkontakt: SMA 50 Ω (4G)
Kapsling: Metall/plast
Vikt: 450 g
Mått (B D H): 153x112x38 mm
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Simkort med FF2

Hämta broschyr
Hämta Quickguide
Encore EN-4000 konfiguration av chassieportar
Encore EN-4000 specifikation
Encore EN-4000 installation
Encore EN-4000 konfiguration
Encore EN-4000 serieport
Encore EN-4000 multiwan
Encore EN-4000 802.11 trådlöst nätverk
Encore EN-4000 VPN-tunnel
Encore EN-4000 Systemadministration
Encore EN-4000 AT-kommandon
Encore EN-4000 VPN via satellit
Encore EN-4000 DC-inkoppling
Encore EN-4000 Monitorering

baksidan på EN-4000

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök