skip to Main Content

SATELLINE-3ASd Epic NMS

SATELLINE-3AS Epic NMS är ett radiomodem med hög uteffekt. Trådlös överföring på långa avstånd med hög säkerhet, god redundans och möjlighet att övervaka nätet är ett par av radiomodemets kännetecken.

Dubbla antenner
Kylfläns som tillval
För problemfri kommunikation
Med SATEL NMS

Produkten utgår, sista beställningsdatum är sista juni 2019.
Rensa
Lagerstatus: Artikelnr: N/A Kategori:
SATELLINE-3AS Epic NMS är ett radiomodem som når längre, dels tack vare sin högeffektsändare på 10 W och dels tack vare dubbla mottagare som ger en så kallad diversitetsfunktion. Diversitetsfunktionen innebär att radiomodemet kan välja den för tillfället bästa signalen mellan de två mottagarantennerna. Genom dess höga uteffekt ges bra möjligheter att nå längre avstånd, och med diversitetmottagaren utökas möjligheterna ytterligare.
8-30 VDC
10 W
RS-232/-485
Full koll
Lång räckvidd
Garanti

SATELLINE® radiomodem som når långt

Genom diversitetsmottagaren väljer modemet den starkaste mottagna signalen mellan två antenner. Diversitetsmottagningen gör att räckvidden mer än fördubblas jämfört med att bara ha en antenn. SATELLINE-3AS Epic NMS erbjuder en mycket pålitlig kommunikation i situationer där det inte är fri sikt mellan antennerna eller där ett radiomodem är i rörelse. I sådana situationer kan fädning och/eller reflektioner förekomma vilket avhjälps med diversitetsmottagaren. SATELLINE-3AS Epic NMS finns i ett utförande med display och tryckknappar för att kunna programmera om enheten i fält. Radiomodemet finns även med kylfläns som tillval vilket vi rekommenderar i kommunikationsintensiva applikationer till exempel om radiomodemet skall användas som basstation.

Övervakningsprogram för säkrare radionät

Radiomodemet är kompatibelt med programmet SATEL NMS som ett användbart verktyg i radionät och kan ge stöd redan från planering till installation och driftsättning. SATEL NMS gör det möjligt att från en plats kontrollera och uppdatera alla radiomodem i nätet i realtid. Genom programmet kan du identifiera tidiga felindikationer, ha en effektiv systemövervakning och minimera resande mellan understationerna eftersom fel tidigt kan identifieras. SATEL NMS är kort sagt både bra för plånboken och för miljön. Systemet består av mjukvara som installeras på en PC, denna kopplas till basstationens radiomodem och kan därigenom för varje modem i nätet visa signalstyrka, matningsspänning samt temperatur. All information om vad som händer i nätet lagras och loggas.

SATELLINE-3as NMS-radiomodem presentation Radiomodemet SATELLINE-3AS NMS har avancerade nätövervakningsfunktioner som gör att du i realtid kan se temperatur, signalstyrka och nivån på matningsspänningen direkt i övervakningsprogrammet för varje radiomodem.

NMS-mjukvaran installeras alltså på en dator kopplad till det radiomodem som är basstation därifrån skapar man sig snabbt och överskådligt en bild av nätets driftsstatus i realtid. Genom programmet finns även tillgång till driftsdata och historik, varje stations temperatur, matningsspänning samt aktuell länkkvalitet för varje radioförbindelse finns också tillgänglig vara ett par knapptryck bort.

Ökad kontroll från design till färdigt nät

Programmet ger ökad kontroll över radionätets driftsparametrar men det ger dessutom tillgång till kraftfulla verktyg för planering av radionätets uppbyggnad. Via det grafiska användargränssnittet kan radionätets struktur ritas upp redan på planeringsstadiet, SATEL NMS är därigenom ett användbart verktyg för alla steg under planering, driftsättning och installation. I verktyget går det att påverka vilka vägar datapaket skall ta, i den stund man går från planering av systemet till skarp drift används NMS mjukvaran för att konfigurera varje modem.

NMS är kompatibelt med de flesta på marknaden förekommande kommunikationsprotokollen och använder då protokollets interna adresseringsinformation för att styra så att meddelanden når till rätt mottagarmodem.

Radiomodemet SATELLINE-3AS Epic NMS kan beställas med kylfläns och är något vi rekommenderar i kommunikationsintensiva applikationer. SATELLINE-3AS Epic NMS finns även med display som tillval men då för ett begränsat urval av frekvenser (412,500–427,500 och 442,500–457,500 MHz) vilka inte passar de frekvenser som normalt används i Sverige.

 • Nätaggregat För DIN-skena DR-15

  Nätaggregat för DIN-skena DR-15

  Kompakt nätaggregat för DIN-skena i två olika modeller, mycket smalt i kombination med lågt inbyggnadsdjup vilket gör att det passar i både normkapslingar och apparatskåp.
 • DIN-fäste SATELLINE

  DIN-fäste SATELLINE

  DIN-fäste för SATELLINE och I-LINK för montering på 35 mm DIN-skena. Utförd i plåt. För horisontell eller vertikal montering.
 • NARS-2 RS-422/RS-485 Adapter

  NARS-2 RS-422/RS-485 adapter

  Denna RS-422/-485 adapter är avsedd för de klassiska SATELLINE-radiomodemen i -2ASx, -3AS och -EASy-familjen. De har en skruvplint för anslutning till fältbuss och en 15-polig kontakt för anslutning till...
 • CRS-2F Kabel SATELLINE Radiomodem

  CRS-2F kabel SATELLINE radiomodem

  Denna RS-232 kabel är avsedd för de klassiska SATELLINE-radiomodemen och erbjuder en smidig övergång från radiomodemets 15-poliga kontaktdon till 9-polig RS-232. Kabeln är av högsta kvalitet, med skärmade kontaktdon...
Teknisk specification SATELLINE-3AS (d) Epic NMS
Frekvensområde: 330-470 MHz
Uteffekt: 1-10 W
Mottagarkänslighet: -110 to -116 dBm
Gränssnitt: RS-232, -422, -485
Gränssnittskontakt: D15 kontakt (hona)
Överföringshastighet (luften): 19200 bit/s
Överföringshastighet (RS-232): 300-38400 bit/s
Matningsspänning: 11,8 till 30 VDC
Effektförbrukning: 3 VA (mottagning), VA 25 (sändning), 0.05 VA (vila)
Temperaturområde: -25(-40) – +55(+75)° C
Antennkontakt: TNC hona, 50 Ω
Kapsling: Aluminum
Vikt: 580 g utan kylfläns 1 480 g med kylfläns
Mått: 123 x 154 x 29 mm (H x L x D)151 x 154 x 77 mm med kylfläns
Tillverkarens benämning: SATELLINE-3AS Epic NMS (YM3010)
SATELLINE-3AS Epic C NMS (YM3012) med kylfläns
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Konfigurationsprogram

SATERM terminalprogram
SATELLINE-3AS Epic datablad engelska
Hämta svensk broschyr
Hämta manual för produkten

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök