skip to Main Content

SmartSwarm 341 IIoT-gateway

SmartSwarm 341 är en industriell gateway för IIoT-applikationer med inbyggt stöd för Node-RED, en kraftfull produkt redo för att skapa färdiga applikationer med trådlösa sensornät med användargränssnitt och allt. Skapa ett trådlöst sensornät, kom igång på ett par minuter!

För Wzzard sensornoder
Integrerad MQTT-broker
Integrerat Node-RED stöd
Robust och industriell

Lagerstatus: Beställningsvara Artikelnr: B018340 Kategori:

Smartswarm 341 gateway

SmartSwarm 341 är en gateway som sammanbinder olika system till det industriella Internet of Things. SmartSwarm 341 IIoT-gateway gör det möjligt att integrera data från IIoT-applikationer med externa system lika väl som enheten har en möjlighet att skapa lokala analyssystem och grafiska operatörspaneler direkt i enheten genom dess integrerade stöd för Node-RED. SmartSwarm 341 kan användas för analysfunktioner, händelsestyrt underhåll och blir ett lätt sätt att skapa lokala IIoT-applikationer.

Samla in data från internet of things

SmartSwarm 341 från Advantech B+B Smartworx kan samla in data från ett antal källor både lokalt trådlöst anslutna enheter och sensorer och externa funktioner som webbfeeds, databaser och filer. SmartSwarm 341 innehåller även ett gränssnitt och verktyg för B+Bs Wzzard trådlösa sensorplattform, en plattform som ger tillgång till sensordata trådlöst och som både ökar tillgängligheten för trådlösa sensornät samtidigt som installations- och driftskostnader kan minskas.

10-60 VDC
2 st
2 st
LAN/WAN
4G/3G
Brandvägg

Operatörspanel Node-Red

SmartSwarm341 -flexibel IoT-gateway

SmartSwarm 341 erbjuder flexibel datainsamling, bearbetning och ett gränssnitt mot omvärlden via ett inbyggt Node-RED stöd. Node-RED är en applikationsprogrammeringsmiljö som är både kraftfull men intuitiv och enkel att använda.

Node-red operatörspanel

Node-Red är optimerad för behandling av dataflöden och genom att dra och släppa funktionsnoder skapas arbetsflöden som kan inhämta, bearbeta och utföra operationer. Dessa kraftfulla funktioner är tillgängliga via ett internt webbservergränssnitt som tillhandahålls av SmartSwarm 341. Node-RED-miljön är avskild från övriga funktioner vilket innebär att användarfel som görs vid programmering inte stör gatewayens övriga funktioner, den förblir ansluten och tillgänglig från internet och gör det möjligt att rätta till felen i programmeringen utan att behöva besöka platsen.

Node-red användargränssnitt

Node-RedFörutom att erbjuda lokal databehandling kan Node-RED-miljön också användas för att skapa grafiska användargränssnitt med lokala operatörspaneler, något som ger en möjlighet att både skicka summariska data till ingenjörer, chefer eller operativ personal samtidigt som operativ personal kan interagera med enhetens funktioner.

Via fast nätverk eller via mobilnäten

SmartSwarm 341 ansluts till det lokala nätverket via en WAN-port och kan även fungera som en router. Dessutom har gatewayen en andra Ethernet-port som är avsedd att tillhandahålla en lokal LAN-anslutning och brygga trafik från LAN till dess WAN-anslutning. Alla inkommande WAN-anslutningar blockeras via en intern brandvägg som kan konfigureras efter behov, vilket väsentligt ökar enhetens säkerhet. SmartSwarm341 finns i modeller med och utan stöd för 4G. Modellen som kopplar upp sig via 4G (och har fallback till 3G och GSM) kan använda mobilnäten som primär uppkoppling eller som en alternativ uppkopplingsväg om den fasta nätverksförbindelsen bryts.

Konfigurationen görs enklast via det smarta konfigurationshanteringsverktyget SmartWorx Hub som också ger tillgång till alla konfigurerbara parametrar och tillåter nedladdning av Node-RED-flöden och ytterligare nodfunktioner.
smartswarm-341 Industrial Iot-gateway

Node-RED

Kom igång med IoT med WzzardSkapa en enkel operatörspanel med Node-RED, se hur du skapar ett enkelt användarinterface.

Node-RED

Node-RED och MQTT

IoT underlättar för reningsverkSå här bygger du ett sensornät med MQTT och Node-RED baserat på Wzzard-sensorer.

Komigång med IoT

 • Wzzard C

  Wzzard C

  Wzzard C är sensornoder avsedda för IoT i inomhusmiljöer och kan anslutas till en rad olika standardsensorer för att överföra nivåvärden, tryck eller temperaturer till Internet of Thingsapplikationer. ...
  1 995,00kr Ex.moms
 • Wzzard

  Wzzard

  Wzzard är sensornoder avsedda för IIoT i krävande miljöer som tillverkningsindustri, processindustri och grustag, applikationer som kräver extra miljötålighet. Wzzard kan anslutas till standardsensorer för att mäta nivå, tryck...
Teknisk specifikation Smart Swarm 341
Cellulär anslutning (tillval): GSM/3G/4G
Överföringshastighet: 100 Mbit/s max nedladdningshastighet (LTE)
21,1 Mbit/s max nedladdningshastighet (HSPA+)
50 Mbit/s max uppladdningshastighet (LTE)
5,76 Mbit/s max uppladdningshastighet (HSPA+)
Gränssnitt: 2 x Ethernet, USB-Host (type A), I/O-port
Matningsspänning: 10-60 VDC
Temperaturområde: -40 – +75°C
Antennkontakt: SMA 50 Ω (4G/3G/LTE450/GPS), RP-SMA 50 Ω (sensornät)
Kapsling: Aluminium
Vikt: 375 g
Mått (B D H): 55×97×125 mm
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

SmartSwarm 341 QuickGuide
Hämta engelsk broschyr
Hämta engelsk manual

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök