skip to Main Content

3G router presenterasUCR11 v2 är en 3G router som kombinerar två olika 3G tekniker, HSDPA och CDMA, med automatisk fail-over. Genom att kombinera flera olika 3G-nät erbjuder routern tillgänglighet och redundans i applikationer som inte har utrymme att förlora kontakten med omvärlden.

Routrar för alla 3G tekniker

HSDPA* och CDMA** är två olika 3G tekniker som kommunicerar på olika frekvensband och med olika basstationsinfrastruktur. Genom att kombinera bägge dessa två i en och samma enhet kan en hög tillförlitlighet uppnås. Routern överför data med upp till 3,6 Mbit/s (nedlänk) i HSDPA nät och upp till 3,1 Mbit/s (nedlänk) i CDMA-nät. UCR11 har stöd för HSDPA via såväl 900 som 2100 MHz samt fallback till EDGE och GPRS. CDMA uppkopplingen sker via 450 MHz-bandet och routern stöder Rev-B. Genom att routern kan växla mellan de två olika 3G teknikerna kan en hög tillgänglighet uppnås. Routern har ett stabilt Linux operativsystem med möjligheter till anpassningar av routerns mjukvarufunktioner, antingen av användaren eller av tillverkaren.

Routern kan vara inloggad i två mobilnät samtidigt men endast kommunicera med ett nät i taget. Användaren kan själv ställa in vilka faktorer som skall avgöra när routern byter nät, till exempel kan ett gränsvärde för signalstyrka användas som indikator för routern att det är dags att koppla över till det andra 3G-nätet.

Robust metallkapsling

3G routern levereras i metallkapsling och har som standard en ethernetport och en USB-port samt en I/O-port som används för att kunna fjärrstyra/övervaka en funktion via SMS. Routern kan utrustas med tillvalsportar så som RS-232, RS-485, MBUS, I/O-portar eller ytterligare ethernetportar. 3G routern är konstruerad för kontinuerlig drift inom temperaturområdet -30 till +60 grader och kan monteras på DIN-skena.

*) HSDPA finns i Sverige hos operatörer som Telia, Telenor, Tele2 och Tre
**) CDMA används i Net1s 3G-nät.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Back To Top
×Close search
Sök