skip to Main Content
MLB-G3003 är ett LTE-modem med fallback till GSM om 4G täckning saknas. MLB-G3003 är ett bra alternativ till seriella modem som idag kopplar upp sig via GSM, men när man söker ett alternativ som kommunicerar via LTE-banden istället.

mlb-g3003 lte cat1 modemMLB-G3003 har en seriell anslutning, en RS-232-kontakt, som kopplas in i bottnen på modemet med hjälp utav en RJ45-kontakt. I andra ändan av den medföljande RJ45-kontakten så finns en niopolig D-sub med anslutning för det nätaggregat som också medföljer.

Stabilt 4G modem för viktiga applikationer

4G-modemet kan hantera en spänning på 5-32 volt, och är ett miljötåligt modem som klarar temperaturer ner till -40° och upp till +75°. MLB-G3003 fungerar med standard AT-kommandon, som vilket GSM-modem som helst. Modemet har stöd för 4G med LTE CAT1, en standard som ger en hastighet på upp till 10Mbit/s. Eftersom RS-232 i allmänhet inte är specificerad för så snabba hastigheter, oavsett vilken applikation det handlar om, så är det här fullt tillräckligt.

Modemet har stöd för de flesta LTE-frekvenser som finns, utom 2600 MHz. Men då det bandet är främst ett kapacitetsband som används för högre hastigheter är det inget problem med kapacitet och täckning, du kommer att få bra täckning överallt i Sverige i alla fall med det här modemet.

I/O om du kan Java

MLB-G3003-E Cat1 modem DIN-fästeModemet har också ett antal I/O-portar och man kan konfigurera upp I/O-portarnas funktion med Java. Det kräver programmeringskunskaper och är du inte Java-expert, då ska du kanske titta på ett annat alternativ om du behöver kombinationen utav I/O och RS-232.

Modemet kan monteras på en DIN-skena. På baksidan så finns det ett fäste i aluminium för DIN-skena. Själva modemet är ett lätt modem utfört i plast. På bottensidan utav modemet finns förutom RJ-45-anslutningen en anslutning för antennen och en plats för SIM-kort, samt lysdioder som indikerar till exempel signalstyrka och uppkoppling.

Modemet är ett bra alternativ till äldre GSM-modem som behöver fasas ut eller uppgraderas och erbjuder en hög hastighet via RS-232 och 4G-banden.

  • Out of Stock
    MLB-G3003 LTE Cat 1 Modem

    MLB-G3003 LTE Cat 1 modem

    MLB-G3003 är ett LTE Cat1-modem som är utformat för RS232 och USB-kommunikation via TCP/IP via LTE-nätet. Modemet ger möjlighet att framtidssäkrat och kostnadseffektivt koppla upp maskiner mot omvärlden. Genom...
Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök