skip to Main Content

Jag minns det ganska tydligt, ändå var det nu många år sedan. Jag vill minnas att det var 2005 jag för första gången träffade Conel på Cebitmässan, kort därefter lanserades den första GPRS routern ER75 och succén var ett faktum. Något år senare lanserades den första 3G routern, UR5, och jag kommer även ihåg hur det kändes att för första gången använda 3G router i m2m-kommunikation, det var stort. Och även om det i början mest var frågan om UMTS så kom senare HSDPA, HSUPA HSPA+ och nu i våras CDMA.

Ett naturligt steg vidare

Att nu ta ytterligare ett historiskt steg och presentera en 4G version av Conels routrar, det är början på ytterligare en fas i historien. Så behövs 4G för M2M-applikationer? Ja för vissa. Dels är routern anpassad för kommande standarder så för den som söker en lösning som skall sköta kommunikation på 5-10 års sikt skall definitivt överväga 4G. Applikationer som säkerhetskameror, fjärraccess till nätverk, skyltsystem och andra som kräver hög bandbredd, för dem är detta redan idag ett välkommet tillskott. Med hastigheter som överträffar tillgängligt fast bredband på vissa ställen är detta ett snabbt sätt att få tillgång till internet till en låg installationskostnad. Och på de platser där 4G ännu inte är tillgänglig, ja där går ju routern över på 3G. Det är verkligen spännande att som bland ett av de första företagen dra igång 4G i M2M-applikationer, och mycket talar för att just 4G är den teknik som gäller nu för ett tag framöver.

Ulf Seijmer/Induo AB

Ny 4G router ökar hastigheten på M2M

Induo lanserar en 4G router för professionella tillämpningar. Routern LR77 v2 som utvecklats av tjeckiska Conel baseras på en välbeprövad plattform som även återfinns i Conels övriga routrar. Med upp till 100 Mbit/s överföringshastighet är routern lämpad för såväl kapacitetskrävande applikationer som för applikationer med framtida behov av ökad kapacitet.

Eftersom 4G nätet inte finns utbyggt på samtliga platser i Sverige har routern fallback till Turbo-3G (med HSPA+ teknik) samt EDGE och GPRS. LR77 v2 baseras på arvet av tidigare routrar från Conel med erkänt hög tillförlitlighet.

Ytterligare band för maximal användbarhet

Routern har stöd för 4G på 800 och 2 600 MHz, dessutom har det stöd för frekvensband som troligen kommer att användas för 4G i framtiden (900, 1800 och 2100 MHz) vilket gör routern en framtidssäker plattform. LR77 v2 har en rad funktioner för att säkerställa uppkoppling och minimera behovet av resor till installationsplatsen. Routern finns att beställa med dubbla SIM-kort med automatisk fail-over, därtill kan en rad funktioner fjärrstyras via SMS eller nätverksuppkoppling.

LR77 v2 finns i två utföranden, basic och full, och respektive utförande kan beställas med plast- eller aluminiumkapsling. De olika versionerna har stöd för ett antal tillvalsportar så som Ethernet, RS-232, -485, MBUS eller I/O. Som standard levereras routern med en ethernetport, en USB port samt en I/O-port med en larmingång och en reläutgång som kan kontrolleras via SMS. Routern passar krävande tillämpningar med krav på tillgänglighet och kapacitet. Routern baseras på ett Linuxoperativsystem med stöd för egna mjukvarutillämpningar.

4G routern kan användas i temperaturspannet -30° till +60°C och levereras med fäste för DIN-skena.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök