skip to Main Content
För varje år slår vi nya rekord i mobilnäten när mängden överförd data räknas. Allt fler företag och privatpersoner använder mobilt bredband för att koppla upp sig mot internet något som också stått för en stor del av operatörernas tillväxt de senaste åren. Som du kanske läst, sett eller hört är ett av de stora tillväxtområdena inom de kommande åren maskiner som kopplas upp mot internet, det så kallade internet of things. Många av dessa maskiner kopplas upp via mobilt bredband.

Genom den nya tekniken kan såväl pengar som miljö sparas. Ett exempel är att maskiners stopptid kan minimeras och tillgängligheten och utnyttjandegraden ökas. Med en minimerad stopptid maximeras maskinens tillgänglighet och företagets konkurrenskraft ökar. Det mobila bredbandet används i många olika situationer men maskin till maskin kommunikation, m2m, är en av de vanligaste.

Maskiner via mobilnäten

I industrin kan maskiner kopplas upp via bredbandDen som levererar maskiner till verkstadsindustrin vill ha möjlighet att erbjuda fjärrövervakad drift där injustering och viss service kan utföras på distans, allt för att snabbt åtgärda fel och brister. I våra industrier är det ett vanligt scenario att system för fjärrövervakning och fjärrservice inte släpps in på det befintliga nätverket. Anledningen är att nätverket måste öppnas för fjärranslutning vilket även ökar sårbarheten då nätverket blir tillgängligt utifrån, något som är en mardröm för de flesta IT-ansvariga. Det finns olika lösningar på detta men det absolut smidigaste är att göra maskinen tillgänglig via en 4G router och etablera en internetanslutning över mobilnäten. Med en 4G router blir maskinen uppkopplad kortare eller längre tid och blir en säker, dedikerad nätverksanslutning för maskinövervakning.

Maskiner behöver nå omvärlden

Ett annat scenariot inom industrin är maskiner som installeras på platser där man behöver kommunikation med omvärlden men har behov av en hög flexibilitet i form av att kunna flytta runt maskinerna utan att dra om nätverket, där är en 4G router en smidig lösning. Omflyttning vid ändrade förhållanden är en lätt match, ett eluttag är oftast det enda som behöver vara tillgängligt för att kunna koppla upp maskinen.

ADSL är kanske det första man tänker på när det gäller anslutning till internet, men ADSL till företag har ett par nackdelar. Dels kan installation av ADSL ta tid, därtill kostar det pengar att installera, ofta mer än inköp av en 4G-router. Genom att använda en 4G router är maskinen snabbt installerad och tillgänglig, ofta till en lägre kostnad än ADSL eller kabeldragning i lokalerna.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök