skip to Main Content

Stora tider, mycket är på gång i världen, 5G håller på att byggas ut som du säkert vet. Nya stunder med nya möjligheter, fantastiskt inspirerande tider att se vad den nya tekniken kommer kunna göra för oss människor och inte minst alla maskiner och sensorer som finns i världen! Nu presenterar vi vår första 5G router för industrin.

icr -4453w 5g-router

5G-router för de nya näten

För några år sedan gissade vi hur en 5G-router skulle komma att se ut, så här sa vi då. Nu är verkligheten här och vi kan presentera Advantech ICR-4453. Routern är en av de första 5G NR (New Radio)-routrarna på marknaden riktad mot den industriella marknaden. Det här är också den första industriella 5G-routern som vi har sett. ICR-4453 ger 5G gigabithastigheter, låg latens och garanterat bra överföringskapacitet, alla de fördelar som 5G erbjuder. Bland de tänkta kundgrupperna återfinns säkerhetssystem och övervakningskameror, industriella system, medicinska nätverk, krävande trafiksystem, backupsystem och olika tillämpningar i smarta städer. Routern stöder fallback till LTE och 3G i områden där 5G-täckning ännu inte finns.

För publika och privata 5G-nät

ICR-4453 erbjuder 5G-uppkoppling både för publika och privata 5G-nät inom kanske framförallt industriella sektorer. Den nya routern är en möjliggörare för både massiv IoT och förbättrat mobilt bredband, två av de fördelar som 5G erbjuder. Routern erbjuder naturligtvis också möjligheter till fjärrkonfiguration, hantering på distans och diagnostik över långa avstånd.

Budgetroutrar för 5G kommer senare

I början av utrullningen av 5G-routrar så kommer de routrar som kommer ut på marknaden först vara industriella high-end routrar. ICR-4453 är inget annat än en riktigt high-end router. ICR-4453 routern har en bra processor och gott om minne för att utföra avancerade beräkningar och det är ju det som krävs av 5G-näten. Den nya routerplattformen ”Advantech v4” tillför intelligens i utkanten på nätverket. Routern har en extremt kraftfull Cortex A72-processor med 1400 MHz klockfrekvens, 4 GB eMMC-minne, 4 MB flashminne och 1024 MB RAM. Det säger sig kanske självt att med 5G så kommer det högre krav på hårdvaran och möjligheten att snabbare distribuera data till, till exempel, nätverksporten i routern. Fokus på hög säkerhet understryks genom funktioner Secure Boot, TPM 2.0 och en sabotagebrytare. Dessa skall säkerställa att risken för fysiska cyberangrepp minimeras.

Rika anslutningsmöjligheter

anslutningar ICR-4453wSom standard är ICR-4453 utrustad med fem Ethernet-portar; 10/100/1000 Mbit/s (1 x oberoende och 4 x switch), SFP-slot (oberoende port).

ICR-4453 har även en USB-host 2.0, microSD-läsare, seriella anslutningar som RS-232 och RS-485, CAN-bus, två binära ingångar och två binära utgångar. Routern innehåller två SIM-kortsläsare som återfinns på enhetens baksida. ICR-4453 är också möjlig att använda med eSIM. WiFi finns som tillval.

ICR-4453 har fem antennkontakter, en för GPS och fyra stycken antenner för 5G. Anslutningskontakten för ström, den är vi vana vid från tidigare Advantech-routrar. Det är en liten grön skruvplintsanslutning, lätt att ansluta olika typer av egna nätaggregat till.

ICR-4453 är konstruerad och tillverkad för användning i tuffa miljöförhållanden och har ett brett drifttemperaturintervall, från -40°C till +75° C. Den hanterar matningsspänning från 9-48 VDC, är utrustat med ett standbyläge för att minska energiförbrukningen och är dessutom inrymd i ett robust metallhölje som kan monteras på vägg eller fäste för DIN-skena. På baksidan hittar finns en lucka här som täcker över SIM-kort och SD-kortsplatser.

Lätt att ha koll

På ovansidan av routern finns LED-indikeringar med allt man behöver ha koll på när routern väl är installerad. De visar allt från om det sitter ett SIM-kort på en viss SIM-kortsplats eller om en ingång eller utgång är aktiverad på routern till exempel. Lättillgängligt, smidigt och tillför otroligt mycket när man ska felsöka.

Routern har inbyggda fästöron för att skruvas direkt på vägg, eller så skruvar man fast två stycken DIN-fästen på baksidan.

ICR-4453 har ett stabilt Linuxoperativsystem, Conel OS Linux som erbjuder ett brett utbud av nätverksfunktioner. Ett webbgränssnitt gör det möjligt för användare att konfigurera och hantera routrar från avlägsna platser. Routern stöder flera konfigurationsprofiler, automatiska uppdateringar av firmware och så vidare. Conel OS är ett operativsystem som kombinerar både stabilitet och uppgraderingsbarhet. Routern kan användas som en EDGE-dator genom möjligheten att anpassa programvaran. Antingen kan användare skapa sina egna Linux-skript och lägga till nya funktioner eller så kan man hitta en uppsjö av nya appar, så kallade Router-appar (user modules). Det finns ett befintligt gratis bibliotek med routerappar samt ett utvecklingskit för den som vill skapa en egen app med Advantech SDK. Gatewayen kan användas för att kontinuerligt köra program som Node-RED eller Docker (planerad).

5G router för vem?

Det här är en exklusiv 5G-router och den är kanske till för dig som vill testa på 5G i en produktionslina, som vill testa på 5G ur ett lite mer större och strategiskt perspektiv. Man får lägga en del pengar för entrébiljetten till en industriell 5G-router. För dig som är på jakt efter en 5G-router som är prispressad, som kommer att användas för att till exempel koppla upp olika maskiner och processer, som är avsevärt mer priskänsliga, för dig så kommer det dröja lite till innan du kan titta på en 5G-router. För 5G-router för industriellt bruk i det lägre prissegmentet, det kommer att komma men kanske inte förrän under första halvåret 2022.

Vi bjuder på de senaste nyheterna om trådlöst, tips om guider och litet nyheter om våra produkter. Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev!

  • Marknadsföringsmedgivande

    Induo AB kommer att använda den information du tillhandahåller via detta formulär för att komma i kontakt med dig och tillhandahålla uppdateringar och marknadsföring. Du kan ändra dig när som helst genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten till ett e-mail du mottar från oss, eller genom att skicka ett mail till [email protected]. Vi behandlar din information med respekt och i enlighet med vår sekretesspraxis. Genom att klicka nedan godkänner du att vi behandlar din information i enlighet med dessa villkor.
Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök