skip to Main Content
Nya sensorer kan med hjälp av AI-teknik och bildanalys förändra och förbättra avfallshantering. Tack vare avancerad bildigenkänning och adaptiv maskininlärning kan sensorerna effektivisera analysera och kategorisera avfall och återvinningsmaterial. Den nya tekniken är inte bara en milstolpe för företag som sysslar med avfallshantering utan även för fördelar för företag som aktivt arbetar för att minska avfallsmängder.

Effektivare avfallshantering med AI-sensorer

Systemet bygger på sensorer som monteras i de kärl som skall analyseras. Genom realtidsigenkänning kan systemet effektivt klassificera och lista olika materialtyper, vilket resulterar i förbättrad återvinning och reducerade hanteringskostnader. Med hjälp av så kallad Vision AI-teknik kan keramik blandat med glas identifieras och systemet kan varna om det finns plast blandat med papper. Med smart teknik kan föroreningar i avfall enkelt identifieras. Genom att eliminera föroreningar och felaktigt sorterat material säkerställer den smarta tekniken en högre kvalitet på återvunna råvaror.

Systemet kan även användas för uppföljning och optimering. Genom kontinuerliga uppdateringar får ansvariga de verktyg de behöver för att optimera verksamheten och reagera på förändringar snabbt och effektivt. Optimerade flöden och reducerad arbetsbelastning leder till betydande kostnadsbesparingar och en mer strömlinjeformad verksamhet.

Sensorer bidrar till att företags hållbarhetsmål kan efterlevas, dessutom blir det ett bättre utnyttjande av resurser och en minimering av avfall, vilket resulterar i lägre koldioxidutsläpp.

Genom att sensorerna har AI-stöd uppdateras och förbättras algoritmen kontinuerligt. Systemet lär sig av att samla in och analysera data och höjer därmed precisionen i sorteringen över tid.

Sensorerna utvecklas och tillverkas av Smart-Ends, en europeisk tillverkare av IoT-sensorer.

Boka tid för en demo eller för att veta mer om våra avfallslösningar eller IoT-produkter,

  • Vad kan vi hjälpa dig med?

  • OBS! Vi säljer endast till företag och organisationer, förfrågningar från privatpersoner besvaras inte.
Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök