skip to Main Content

Under åtta månader, perioden september 2011 till maj 2012 har vi haft ett radiomodem installerat utomhus för att dokumentera vilka påfrestningar ett radiomodem kan förväntas möta en vanlig svensk höst och vinter i Mellansverige. Radiomodemet av typen SATELLINE-EASy Pro är ett IP67-klassat radiomodem, det skall alltså tåla en del väder och vind.

Radiomodemet används bland annat som repeaterstation på byggarbetsplatser i temporära installationer. Vi försökte i vårt test att efterlikna en sådan situation och spände fast modemet med spännband provisoriskt runt en björk. Radiomodemet var stundtals spänningssatt, stundtals var det strömlöst, något som vi anser efterliknar den normala situation som radiomodemet arbetar under.

Modemet står pall för klimatet

Under de åtta månader modemet var uppmonterat har det fått utstå kyla, regn, stormar och snö. Hela testperioden har vi gjort löpande nedslag i dess verklighet i vår tumblr-blogg. Vi har sedan början av november skickat ett par bilder per dygn från en webkamera vi haft installerad på platsen.  Hela testet från start till slut har vi sammanställt i en film.

Vi har nu monterat ned radiomodemet och kommer att skicka det till fabriken för en fullständig genomgång. Vi har dock lättat på kåpan för att se hur elektroniken klarat vintern och vår okulärbesiktning visar att det klarat sig alldeles utmärkt.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om våra:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Back To Top
×Close search
Sök