skip to Main Content

Övervaka tryck, temperatur och nivå via GSMNu presenterar vi ESIM4 som är en kompakt batteridriven GSM-sändare som kan användas för övervakning av tryck, temperaturer, nivåer eller vibrationer. Vi tycker att ESIM4 passar enklare applikationer och tillämpningar med få signaler som skall övervakas, vi tänker oss allt från övervakning av maskiner och processer till övervakning av förrådsbodar och hyrsläp. Faktum är att vi har hårdtestat denna under sommaren i en litet udda applikation, läs mer längre ned i inlägget!

ESIM4 kan bara drivas via batteri, den klarar dock upp till 2 års drift innan batterierna måste bytas. Den har två digitala ingångar som även kan konfigureras för andra signalnivåer. Den ena ingången kan även användas för analoga signaler, den andra ingången kan istället användas för att ansluta temperaturgivare (upp till åtta stycken), dessa har ett mätområde mellan -55°C och +125°C och kan skicka temperaturlarm vid valfri undre och övre gräns, gränser som kan anges individuellt för varje givare.

ESIM4 har även en utgång som kan styras via SMS, dessutom en utgång för strömförsörjning av externa sensorer som tryckgivare eller larmsensorer. Den har en inbyggd vibrationsdetektor som aktivera larmsändning, larm skickas via SMS-meddelanden och telefonsamtal till upp till 10 olika mottagare.

Sommartest av ESIM-4

Mäta badvattentemperaturUnder sommaren har vi hunnit med att testat våra produkter i litet annorlunda applikationer, vi tänkte posta några sommarapplikationer medan luften fortfarande är ljummen. Här kommer den första applikationen:

I slutet av juni kom de första enheterna av ESIM4 till vårt lager. Produkten skulle naturligtvis testas noga innan den lanserades och att tillverkaren lovar en ganska lång driftstid på bara fyra AA-batterier gjorde det än intressantare att testa funktionen i verkligheten. Att hitta testapplikationer i semestertider är inte det enklaste men vi kom på den lysande idén att placera en enhet i en badsjö för att varje dygn skicka badtemperaturen via SMS.

SMS larm för temperatur

Sagt och gjort, en enhet konfigurerades och utplacering i badsjön förbereddes. Ett järnrör slogs ned i sjöbotten en bit ut från strandkanten. Enheten monterades på detta rör med en temperatursensor placerad i vattnet. Efter ett dygns väntan så dök det första SMS-meddelandet upp med aktuell badtemperatur, nitton grader.

Efter sex veckor så har enheten skickat ett meddelande varje morgon, temperaturen har gått upp och ned, men batterikapaciteten är fortfarande god. Samtliga värden har rapporterats vidare till en tidning som publicerar aktuell badtemperatur. 

Idag lanserar vi produkten, testet är därmed över för denna gång. Planen är att montera ned enheten till kommande helg. Sommaren är snart slut, igår var det tjugo grader i vattnet, tänk vad skönt det vore med ett dopp!

Se mer i vår film

För en tid sedan presenterade vi en batteridriven SMS-sändare för temperaturövervakning, larmapplikationer, M2M med mera.Nu har vi spelat in en produktfilm där vi presenterar produktens grundläggande egenskaper.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök