skip to Main Content

Induo levererar GPRS/EDGE routrar till seismologiska stationer som skall placeras ut för övervakning av Islands vulkaner. ER75i routers används för överföring från mätpunkterna till ett centralt datacenter och har beställts av Institutionen för geovetenskaper vid Uppsala Universitet.

GPRS router för övervakning av vulkanerna

Redan i slutet på mars monterades den första stationen upp i samband med vulkanutbrottet vid Fimvörduháls och ytterligare tre stationer skall monteras upp med start nästa vecka. Lars Dynesius, 1:e Forskningsingenjör vid Institutionen för geovetenskaper vid Uppsala Universitet berättar:

—Ett antal seismologiska stationer har placerats ut på Island och kommer där att ingå i ett seismologiskt nätverk under cirka två år. De seismologiska datauppgifterna från varje station förs över via ER75i GPRS router kontinuerligt till ett datacenter för vidare bearbetning och arkivering. Vidare används GPS stationer som också överför data via ER75i. En station har satts upp i samband med vulkanutbrottet vid Fimvörduháls i slutet på mars och två st ska sättas upp i Myrdalsjökull för att hålla koll på Katla

.

Vid institutionen för geovetenskap på Uppsala Universitet ingår det Svenska Seismologiska Stationsnätet. Institutionen, som bland annat figurerat i media den senaste veckan med anledning av vulkanutbrottet vid Eyjafjallajökull på Island, studerar huvudsakligen fasta jordens fysik genom metoder som gravimetri, magnetometri, GPS-mätningar, seismologi och elektromagnetiska mätningar. Geofysik handlar om att använda fysik för att studera naturen.

Läs mer här:

"Vulkanpaketet"Vår pressrelease om denna applikation fick ett enastående mottagande, så här skriver ett par tidningar:


TechWorlds hemsida

Telekomidag:
”Inga fler överraskningar. Nu ska seismologiska stationer utrustade med gsm/gprs-teknik hålla ett vakande öga på Islands vulkaner.”

Process Nordic:
”De trådlösa länkarna använder mobiltelefonnätet för överföring från mätpunkterna till ett centralt datacenter och de har beställts av Institutionen för geovetenskaper vid Uppsala Universitet. Samma teknik används för trådlös överföring på många håll i industrin.”

Geomatiknyheter
”Islands vulkaner ska övervakas trådlöst Två stationer ska övervaka Katla.”

TechWorld
”Institutionen för geovetenskaper på Uppsala Universitet ska nu studera Islands vulkaner lite mer ingående genom att placerar ut särskilda mätstationer vid högaktuella vulkaner.”


Du kan även läsa mer på

Evertiq
Nyheter om utbildning

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök