skip to Main Content

I/O-moduler SATEL-LP

SATEL-LP har EX-certifierats enligt IECEx, detta gör att SATEL-LP nu är ett attraktivt, komplett trådlöst I/O-system även för potentiellt explosiva miljöer. SATEL-LP är en populär lösning för trådlöst I/O inom SCADA, industriell automation, processindustri och jordbruk och genom den nya certifieringen kan de användas i miljöer där trådlös kommunikation tidigare inte varit möjlig, här kan både kostnader för installation och drift sparas samtidigt som produkterna erbjuder en ökad smidighet.

Kostnadseffektiv överföring av I/O

SATEL-LP är ett system för trådlös överföring av styrsignaler och I/O, ett system som används för att överföra mätdata, I/O och styrsignaler. SATEL-LP kan användas för punkt till punkt system eller bestå av flera enheter i större system. Varje nod kan bestå av en eller flera I/O-moduler kopplade till ett trådlöst modem, varje I/O nod kan kommunicera med en eller flera andra noder. Varje nod kan genom att systemet är moduluppbyggt bestyckas med exakt det antal I/O som behövs, allt för att hålla kostnaderna för systemet på en rimlig nivå. SATEL-LP kan användas för enkla punkt till punkt system eller för större nät med flera noder och I/O med upp till 250 enheter i ett och samma nät. Tack vare att radiotrafiken är både krypterad och frekvenshoppande ges maximala förutsättningar för bra prestanda och hög säkerhet.

Istället för kabel

satel-lp skruvplintarSATEL-LP efterfrågas där det är dyrt eller svårt att använda fast kablage. Genom en både enkel och innovativ installationsprocess minimeras installationskostnader och tid för implementation, alla inställningar av systemet görs helt utan mjukvara. SATEL-LP kan även användas tillsammans med överordnat styrsystem där varje I/O blir en del av styrsystemet utan att det behövs ytterligare hårdvara i form av PLC eller DUC.

Samtliga SATEL-LP I/O-moduler samt radiomodemen SATEL-LP24 och SATEL-LP8 har klassats enligt IECEx (International Electrotechnical Commission Explosive). Direktivet liknar den europeiska ATEX-klassningen då den bygger på samma direktiv (EN-IEC 60079-0). I många länder godkänns både ATEX- och IECEx-klassade produkter i Ex-miljöer.

Mer om SATEL-LP

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök