skip to Main Content
ICR3200 från Advantech är en robust industrirouter med bra prestanda, den är en snabb och högpresterande 4G router från Advantech med två stycken nätverksportar. Routern finns i två modeller, ett basutförande och ett utförande med avancerad wifi och dessutom med GPS.

ICR-3200 en router för vem?

ICR-3200 router sidaDe routrarna från Advantech/Conel som ligger närmast den här routern i pris är LR77. LR77 är en router som också har dubbla nätverksportar och dubbla SIM-kortsplatser. Vanliga LR77 har ju också en nätverksport och till exempel I/O-porten samt samma strömmatningskontakt. Den här routern positionerar sig litet ovanför LR77 prismässigt. Så om du är van vid att använda LR77 men söker en router som har lite mer prestanda, då är det här alternativet för dig. Även om du använder exempelvis SmartFlex men vill gå ned litet i storlek och välja en metallkapslad router, då är den här ett fullgott alternativ att titta på till ett intressant pris.

De två nätverksportarna kan användas som WAN och LAN, om du vill ha fail-over mellan fast nät och 4G exempelvis. De kan även användas som två stycken LAN-portar. Routern har en tydlig lysdiodsindikering på ovansidan, och tack vare att kanten är avfasad så går det att se lysdioderna från både framsidan och ovansidan. Lysdioderna är trefärgade, vilket gör det möjligt att med hjälp av gult, grönt och rött avläsa status, en enkel indikering men som gör det väldigt enkelt att avläsa status när routern väl är installerad, hur den är installerad.

Lätt att installera

Installation görs med hjälp fästöron på ovan- och undersidan, om man vill skruva fast routern mot underlaget med hjälp utav skruvar eller liknande. På baksidan så finns det även ett DIN-fäste som.

För enkel installation av spänningsmatning (nätaggregat ingår ej) så finns det en skruvplintsanslutning. I leveransen så medföljer det en skruvplint, vill man ha ett separat nätaggregat så finns färdiga sådana med monterad skruvplint att beställa.

Robust plåtkapsling

Routern är inrymd i en robust metallkapsling i lackerad plåt. Det ger också ett bra skydd för SIM-korten som sitter på kortsidan monterade bakom en metallucka. Routern har två stycken SIM-kort du man vill använda två stycken operatörer till exempel.

Bredvid SIM-kortsplatsen så finns en anslutning för seriella portar och I/O. Den här routern har RS-232 och RS-485, och dessutom så har den en ingång och en utgång för sensorer. Till ingången kan man ansluta en larmsensor, och till utgången exempelvis ett relä om man vill styra eller starta om något som finns monterat på samma plats som routern.

Den här routern har stöd för alla 4G-band, inklusive 700 MHz-bandet. Bandet byggs ut under 2019 och då har den här routern stöd även för det bandet, vilket kommer vara viktigt när man tittar på installationer utanför stora städer till exempel.

advantech-icr-3200 din-fäste

Stabil och pålitlig plattform

Routern bygger på Avantech/Conels beprövade och övertygande V3 plattform, det är en plattform som delas med routrar som SmartMotion, SmartFlex och SmartStart. Den här routern den har en väldigt bra processor på runt 1 GHz och en bra processor gör det möjligt att jobba med avancerade beräkningar och att routa data på ett effektivt sätt. Den här routern har 4 GB flashminne, varav en gigabyte reserverad för user modules, användarmoduler, och lagring i routern.

Den här routern är riktigt snabb, den botar upp 50 procent snabbare än tidigare routrar från Advantech, och vi har använt denna router en hel del, den är snabb och den ger riktigt bra och stabila prestanda.

Tack vare User modules, användarmoduler, program som man laddar upp i routern via dess webbgränssnitt kan routern få än fler funktioner. Det finns det många tiotals moduler att välja mellan som stöd för python, GPS eller Modbus TCP. Med andra ord kan routern fungera både som gateway och som router med hjälp av dessa user modules.

Routern har tre års på hårdvarugaranti och den spänningsmatas med 9-36 volt. Varken antenner eller nätdel medföljer vid beställning, så det måste man komplettera med.

  • Advantech ICR-3231 LTE Router

    Advantech ICR-3231 LTE router

    Advantech ICR-3231 är en avancerad 4G router med en snabb processor. Routern har både ethernetportar, seriella dataportar samt I/O-port, wifi finns som tillval. Routern är helt metallkapslad och fungerar...
    6 283,00kr7 695,00kr Ex.moms
Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök