skip to Main Content

ethernetrouter

Den industriella routern XR5i v2 är en ethernetrouter med inbyggd brandvägg baserad på ett stabilt Linux operativsystem med en rad funktioner. Med hjälp av routern kan till exempel separata nätverk skapas, ett för produktion och ett för administration. Nätverken kan fungera samtidigt och dela en internetförbindelse men i övrigt vara åtskilda från varandra.

Redundant nätverksuppkoppling

Ett annat användningsområde är redundant nätverksuppkoppling där routern tack vare stöd för VRRP (Virtual Router Redundancy Protocol) kan användas som standbyrouter för en annan router. Med VRRP skapas en virtuell router som består av en grupp av två eller flera routrar, dessa kan vara master- och backuprouters, som tillsammans bildar en grupp. Med VRRP kan XR5i vara en del av en sådan routergrupp, gruppen kan till exempel bestå av en XR5i v2 nätverksrouter och en router för mobilt bredband, till exempel en 3G router eller 4G router, som backup-väg om den primära uppkopplingen slås ut.

Säker uppkoppling via nätverk

Industriroutern XR5i v2 kan även användas för att säkert koppla ihop två nätverk via Ethernet. Genom stöd för tunnelprotokoll så som IPSec, OpenVPN, SSL eller L2TP kan nätverken kopplas samman med en krypterad uppkoppling. Routern har även en inbyggd watchdog-funktion för att säkerställa uppkoppling, dessutom bygger den på ett stabilt Linux operativsystem. För att ha full koll över uppkopplingen finns även en övervakningsprogramvara, Conel R-SeeNet, ett routerövervakningsprogram där funktioner och statistik automagiskt loggas.

Hårdvarumässigt har routern en I/O-port med en ingång/utgång som kan kontrollera statusnivåer eller styra reläer som standard, en USB port och en ethernetport är också med i grundutförande. XR5i-routern har två expansionsportar, de kan beställas med en andra ethernetport, med seriella gränssnitt som RS-232 eller RS-485/-422, dessutom finns såväl I/O-port som MBUS som tillval. Routern finns med plastkapsling eller metallkapsling, bägge utförandena har DIN-fäste som standard. Konfigurationen av routern sker via ett  webinterface tack vare en inbyggd webserver, detta möjliggör även fjärrkonfiguration.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök