skip to Main Content
Wzzard är en lättanvänd, komplett plattform för trådlösa sensornätverk i avlägsna eller krävande miljöer. Wzzard är en plattform tänkt för snabb utbyggnad av skalbara, intelligenta och pålitliga IoT nätverk och har utformats för att hjälpa integratörer, installatörer och tjänsteleverantörer att effektivt utveckla och distribuera säkra, smarta och skalbara IoT applikationer som fungera utan tillsyn.

Är M2M och IoT inte samma sak?

Ett par sensornoder för WzzardFörst, låt oss påpeka skillnaden mellan M2M och IoT. Medan M2M bygger på att varje funktion har sitt eget nätverk bygger IoT på delad data mellan applikationer. Ta en typisk M2M-struktur för en fastighet, där har ventilationssystemet en infrastruktur, brandlarmet en annan, passagesystemet en tredje, hissen har ett fjärde och belysningen ett femte för att nämna några. En modernare IoT-struktur publicerar all data från alla sensorer till en och samma plattform där brandlarmet även kan dra nytta av individuella termperaturvariationer i ventilationssystemets frånluft, där passagesystemets information kan användas för att minska både ventilation, belysning och hissarnas aktivitet när ingen är i byggnaden.

Med IoT publicerar alla sensorer data till en och samma databas och olika system kan prenumerera på den information som är intressant för dem just för stunden, likt twitter för maskiner publicerar varje sensor ett flöde av data och varje system kan välja att följa det flöde som känns relevant.

I traditionella applikationer är sensorer och periferienheter passiva enheter som skickar data uppåt i strukturen, i intelligenta sensornät kan en större intelligens tilläggas närmare sensorn vilket ger mer effektiva nätverk.

Med hjälp av ökad logik längre ut i nätet, med hjälp av en gateway som skickar endast relevant data uppåt kan M2M utvecklas från maskin-till-maskin-kommunikation till system som täcker in flera funktioner och på ett smartare sätt än tidigare.

Wzzard ger smarta sensorer till IoT

Wzzard är just en sådan intelligent sensorplattform som tillför intelligens redan vid sensorn, vilket skapar pålitligare och effektivtare nätverk med kortare responstider. B+B SmartWorx utvecklade Wzzard för att underlätta framtidens uppkopplade, intelligenta nät, där maskiner och anläggningar samarbetar, informerar och fattar beslut baserade på sensordata. Dessa smarta nät kommer att ha möjlighet att fatta beslut självständigt, och fungera helt utan mänsklig inblandning annat än vad som behövs i normalt underhåll. Wzzard är en byggsten i denna framtida uppkopplade värld.

Varför Wzzard är så spännande?

Skapa trådlösa sensornät med hundratals noder med rimlig ekonomi.
En enda infrastruktur från sensor och hela vägen till överordnat system
Intelligent datainsamling som fungerar även i framtidens system
Fungerar bra i avlägsna och krävande platser utan tillsyn i åratal
Rimligare pris per nod än andra trådlösa tekniker som WiFi och proprietära radiostandarder
Intelligenta beslut kan fattas längre ut i processen utan att involvera resurser längre upp i hierarkin.
Avancerade energibesparande funktioner och låg strömförbrukning
Sensornätverk med Smartmesh

Wzzard plattformens teknik, protokoll och hårdvara fungerar i samverkan för att sänka tröskeln både vad gäller tid och resurser det tar för integratörer att utveckla IoT lösningar. Plattformen består av:

Sensornoder

Wzzrd nodWzzard intelligenta sensornoder, som ansluter till nästan varje typ av sensorer du kan finna på marknaden. Trådlös uppkoppling via SmartMesh IP som möjliggör självläkande , självförsörjande nätverk som också är mycket skalbara.

Wzzard sensornoder

Gateway

Router för trådlösa sensornätSpectre WSN-gateway ansluter noderna till Internet eller intranät över antingen trådbundet nätverk eller mobilnäten och publicerar data i så kallat MQTT-format

Gateway

För oss är IoT ett brett begrepp. Vi definierar IoT som en samling disruptiva tekniker som möjliggör digitalisering. Genom IoT kan företag få datadrivna insikter som kan hjälpa dem fatta bättre beslut. Med IoT kan vi snabbare nå klimat och jämställdhetsmål. För att snabbare lyckas med en IoT-satsning så är det viktigt med kunskap. Vi har därför satt ihop en 100-sidors publikation om IoT. Du kan ladda ned den genom att ange mailadress och namn nedan, du får därefter ut ett mail med information om hur du laddar ned guiden.

* obligatoriska fält

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök