skip to Main Content
Teltonika har lanserat två kompakta M2M-routrar som har säljpremiär inom kort, vill du reservera ditt exemplar, hör av dig redan nu!

Nya routrar från Teltonika RUT230 och RUT240

Teltonika RUT240 är en router med grundläggande funktioner, den är kompakt, den kopplar upp sig via 4G med upp till 70 megabit per sekund. Därför är denna router bättre för den som söker en stabil uppkoppling till maskiner och processer än maximal hastighet.

rut240 4g-routerRUT230 är 3G-routern du väljer när du söker en 3G-router med de mest grundläggande funktionerna och söker en kompakt router till ett intressant pris. RUT230 är liten, den har en SIM-korts plats och den har två stycken nätverksportar och Wifi.

Teltonikas RUT240

Teltonikas RUT240 har 4G med en något lägre hastighet än andra 4G routrar. Den kan koppla upp enheter antingen via det trådlösa nätverket eller lokalt via två stycken ethernetportar. Routern har tre stycken antennkontakter, en för wifi och två stycken för 4G.

I kartongen så hittar du bland annat antenner och dessutom DIN-fäste, som gör att du kan montera routern på en DIN-skena. Med följer också ett nätaggregat. Antennerna är enkla sprötantenner som skruvas direkt på routern. Om du behöver bättre täckning, då kan du komplettera med ytterligare antenner för att till exempel montera antennen utanpå ett apparatskåp eller ute på fasaden.

Nätaggregatet ansluts med hjälp utav en molex kontakt på ena kortsidan. Molex kontakten är självlåsande så att kontakten kan inte så enkelt hoppa ur. I kontaktdonet så finns det också en ingång och en utgång som det gör det möjligt att till exempel övervaka eller fjärrstyra en funktion lokalt.

Säkerhet och övervakning

Teltonika RUT230/240 kontakterRUT240-routern har grundläggande funktioner för att hålla uppkopplingen igång och om någonting inträffar så startar den om och försöker återinitiera uppkopplingen. Du kan också lägga in fasta omstartstider, om du vill säkerställa uppkopplingen genom att starta om routern med jämna mellanrum. Routern har grundläggande säkerhetsfunktioner, som OpenVPN, L2TP/IPsec och GRE-tunnel till exempel.

Routern kan också övervakas med hjälp utav Teltonikas RMS-program, som gör det möjligt att, via en webbtjänst, hålla koll på vad som händer i respektive router du har i ditt system.

Konfigurera via dator eller app

För konfiguration så går det att ansluta routern direkt till en dator och dessutom så finns det en app som gör det möjligt att, vi det lokala wifi-nätverket, koppla upp sig och konfigurera routerns inställningar. När vi pratar om det trådlösa nätverket, så rekommenderar vi kanske att du tänker på att nätverket är något begränsat. Det har inte de högsta hastigheterna, utan det är mera lämpligt för att lokalt konfigurera routern eller enheten på nätverket bakom.

För vem? Vi tror att Teltonika RUT240 är en router för dig som söker kompakta yttermått och som vill koppla upp maskiner och processer. Där stabiliteten är viktigare än att få ut maximal hastighet i 4G-nätet.

Teltonika RUT240

rut230 3g-router

Teltonika RUT230

Teltonika RUT230, det är en grundläggande 3G-router för, till exempel M2M-applikationer där man inte behöver skicka större datamängder men där man är i behov utav ett kompakt och smidigt metallchassi. Den här routern ryms i snart sett varje applikation.

Det här är en grundläggande router som passar bra i till exempel industriella tillämpningar. Routern kan monteras på en DIN-skena med hjälp av ett DIN-fäste som medföljer i kartongen.

Routern, den spänningsmatas via en Molex kontakt som också är självlåsande, vilket gör att sladden inte enkelt kan hoppa ur. I den här kontakten så finns det också en ingång och en utgång om du till exempel vill övervaka en funktion, eller styra någon form av funktion lokalt, via SMS till exempel.

RUT230 har grundläggande funktioner för att hålla uppkopplingen igång och den startar om om den tappar kontakten med omvärlden. Du kan också sätta in fasta omstartstider, vilket är bra om du vill hålla kontakten med omvärlden över en längre tid. Routern den har också grundläggande säkerhetsfunktioner som OpenVPN, L2TP/ipsec och GRE-tunnel till exempel. Den kan också övervakas och fjärrkonfigureras med hjälp av tillverkarens så kallade RMS-program, ett webbaserat verktyg för att kunna hålla koll på routrar ute i fält.

Grundläggande wifi-egenskaper

Routern har grundläggande wifi-funktioner. Routerns 2,4 GHz wifi-nätverk fungerar, bland annat, för lokal konfiguration, men ska du surfa, ja då väljer du någonting annat än den här routern.

När det gäller att konfigurera routern så finns det ett par alternativ. Ett är att ansluta en dator direkt i ethernetporten och konfigurera den via en webbläsare och det finns också en routerapp som passar både iOS och Android. Med hjälp av appen och det lokala wifi-nätverket, kan man koppla upp sig mot routern och göra de grundläggande inställningarna direkt i enheten.

För vem? Vi tror att Teltonika RUT230 är en router för dig som söker en router som kan monteras i kompakta kapslingar. Eftersom routern inte har stöd för 4G är det en bra basrouter för M2M.

Teltonika RUT230

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök