skip to Main Content
Under sommaren/hösten 2015 kommer Net1 att byta teknik i sina nät från CDMA450 till LTE450. Detta innebär att äldre utrustning som baseras på CDMA inte kommer att fungera i det nya nätet. Vi introducerar efter sommaren tre nya produkter för LTE450 baserade på Conels routrar.

Byte från 3G till 4G-teknik

Det nya nätet skall kunna hantera hastigheter på upp till 35 Mbit/s, Net1 menar att en normal hastighet ligger i spannet 5-25 Mbit/s. För mer information om nyheterna, läs mer nedan eller se vår film till höger

LTE450 router

LR77 v2 LTE450-version

En ny version av LR77 v2 med LTE450-teknik baserad på storsäljaren LR77 v2. En router som erbjuder en ethernetport, en I/O-port och en expansionsport som kan utrustas med seriella gränssnitt, fler I/O-portar med mera.

LR77 LTE450

Conel Spectre V3

Spectre v3 LTE450-version

Conels Spectre v3 i LTE450-utförande baseras på Conels v3-plattform och har snabbare processor och bättre temperaturtålighet än LR77 v2. Två ethernetportar är standard.

Spectre v3 4G router

Conel Spectre V3

Spectre Bivias v3 LTE/LTE450

Conels Spectre Bivias är en router med dubbla operatörer, just denna modell har alltså ”vanlig” LTE och LTE450 i samma router, en router som växlar operatör blixtsnabbt när det behövs.

Spectre Bivias v3

Vi beklagar att detta innebär att äldre produkter till viss del inte kommer att gå att använda i Net1s nya nät. Detta berör samtliga produkter som levererats med CDMA450-teknik, ingen leverantör undantagen. Net1 har gjort bedömningen att det inte är tekniskt möjligt att två tekniker samexisterar i nätet och i förlängningen tror vi att nätet kommer att ge bättre prestanda genom valet av LTE450.

Routrar Net1Som leverantör av hårdvara har vi arbetat hårt med att hitta en lösning under våren 2015 och som du kan se ovan kommer det alltså att presenteras ersättningsprodukter efter sommaren. De äldre produkter som baserats på CDMA450 kommer att påverkas enligt följande:

CR10 v2 kommer inte att kunna användas i det nya nätet. Som alternativ erbjuder vi LR77 v2 eller Conel Spectre v3.

UCR11 v2 och Bivias v2 kommer inte att kunna användas i det nya nätet men har ju samtidigt stöd för 3G eller 4G via en alternativ operatör som fortsatt kommer att fungera. Dock kommer dessa routrar då att bete sig som ”vanliga” 3G- eller 4G-routrar. Som alternativ erbjuder vi Conel Spectre Bivias v3.

Om du idag har någon av produkterna ovan, CR10 v2, UCR11 v2 eller Conel Bivias v2 med CDMA-teknik och vill fortsätta med Net1 som operatör även i framtiden, kontakta oss så skall vi göra vårt yttersta för att ge dig ett bra pris på en ersättningsprodukt. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök