skip to Main Content
Som du säkert har hört är ju 5G på gång att rullas ut och många hör av sig och undrar vilka frekvenser som 4G och 5G kommer använda framöver och vilka antenner man skall investera i för att vara framtidssäker.

Kommande 5G-auktioner

Under november 2020 äger det rum en 5G-auktion där banden 2,3 GHz och 3,5 GHz kommer auktioneras ut till fyra olika aktörer. Om du idag tänker att du ska installera en antenn och vill vara framtidssäker då är det viktigt att du tänker på vad som händer framöver i näten. Om du tänker att du senare vill uppdatera till en router eller ett modem som täcker frekvenserna över 2 600 MHz så är det viktigt att ha en antenn som täcker dessa frekvenser, om du vill ha en framtidssäker antenn vill säga. Men tänk på att 3,5 GHz sannolikt bara kommer användas för täckning över kortare avstånd, så det bandet kommer framförallt återfinnas i städerna. 5G-näten kommer framförallt använda 700, 800 och 2600 MHz där idag också 4G återfinns idag.

5g-antenner silhuetter

5G-frekvenser
Nya antenner för kommande 5G-band

De antenner som fungerar för 4G nätet kommer att kunna ha nytta av 5G-nätet i framtiden på alla frekvenser utom 3,5 GHz. Så så länge du har en antenn som täcker ifrån 700 upp till 2,6 GHz kommer du alltså att ha en antenn som är 5G-redo, minus 3,5 GHz bandet som kommer att användas i tätort framförallt.

Nya antenner för 5G

GOA01 LTE mimo-antennVi presenterar under hösten flera nya antenner, en av dessa är vår 5G version av den populära rundstrålande antennen GOA01 som i 5G-utförande kallas GOA21. GOA21 klarar 5G-banden upp till 3,5 GHz och precis som 4G-modellen har den två stycken anslutningar för router eller modem. Den är konstruerad i en tålig plastkonstruktion och har ett kombinerat väggfäste/mastfäste i armerat plastmaterial med mastfäste och klammers i rostfritt i paketet. GOA21 går att montera i ett hål, men söker du en ren puckantenn finns andra modeller som är mer lämpade.

gpa26 puckantenn för 5G väggmontageEn annan variant av 5G-antenn är GPA26 som är en robust puckantenn med en rejäl kontramutter, den levereras också med ett väggfäste i metall så det är en sann allt-i-ett antenn. GPA26 kan monteras på exempelvis ett biltak eller en fasad, den är lämpad för bägge. Den här antennen klarar dessutom upp till 5,9 GHz, så den täcker LTE-banden 252 och 255, samt alla 5G-banden.

För fullständig förteckning av våra 5G-antenner så tittar du vidare under kategorin 5G-antenner, sen är som sagt de allra flesta 4G-antenner idag ett bra alternativ.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök