skip to Main Content
Teltonika står fast vid sitt engagemang att bygga attraktiv hårdvara för nätverkslösningar, verkar för en oöverträffad balans mellan låg kostnad och hög effektivitet. Nu presenteras fyra nya routrar, som på pappret är väldigt lika fyra routrar vi sett ett tag på marknaden. Så är dessa nya robusta och extremt pålitliga industriroutrar i svart istället för silver, eller är tillför de nya egenskaper?

Den nya RUTM-serien från Teltonika smygstartade med RUTM50 som är en 5G-router för USA, men nu kommer fyra nya enheter, RUTM08, RUTM09, RUTM10 och RUTM11!

Denna serie erbjuder två funktionsrika nätverksroutrar, RUTM08 och RUTM10, tillsammans med de mångsidiga 4G-routrarna, RUTM09 och RUTM11. Och ja, du om du känner till RUTX08, RUTX09, RUTX10 och RUTX11 så är detta nya versioner av dessa industriroutrar.

Den nya RUTM-serien från Teltonika smygstartade med RUTM50 som är en 5G-router för USA, men nu kommer fyra nya enheter, RUTM08, RUTM09, RUTM10 och RUTM11!

Trådbundna routrar för högsta tillförlitlighet

De trådbundna routrarna i RUTM-serien, RUTM08 och RUTM10, är specifikt designade för att maximera stabilitet och tillförlitlighet i nätverkslösningar. Dessa är primärt avsedda för en trådbunden internetanslutning och erbjuder låg latens och hög genomströmningshastighet, vilket är avgörande för IoT-nätverk som hanterar betydande datatrafik och där routern skall kunna vara en brygga mellan WAN- och LAN-nätverk.

Inspirerade av RUTX08 och RUTX10 Ethernet-routrar, har RUTM08 och RUTM10 fyra Gigabit RJ45-portar, var och en kapabel att nå hastigheter upp till 1000 Mbit/s. Dessa routrar stödjer också upp till 128 tagg-/portbaserade VLAN, vilket möjliggör större kontroll över nätverkets segmentering, trafikisolering och övergripande flexibilitet.

Förutom tillförlitlighet kommer säkerhet. RUTM08 och RUTM10 industriroutrar är perfekta för att etablera säkra trådbundna internetanslutningar genom deras stöd för flera VPN, inklusive ZeroTier, Tinc, PPTP, DMVPN, Tailscale och IPsec VPN.

 • Teltonika RUTM08

  Teltonika RUTM08

  Teltonika RUTM08 är en robust router med 4 stycken Gigabit Ethernet-portar. Kraftfull processor för avancerad routing och ett stabilt operativsystem. En router för säker uppkoppling via VPN-tjänster med avancerad...
  943,00kr Ex.moms
 • Teltonika RUTM10

  Teltonika RUTM10

  Teltonika RUTM10 är en robust router med gott om högpresterande anslutningar. Routern har fyra Gigabit Ethernet-portar och kraftfull wifi. Routern har en kraftfull processor och gott om internminne för...
  1 265,00kr Ex.moms

Dessa VPN är särskilt relevanta för dem som behöver fjärrhantering och övervakningskapaciteter eller måste säkerställa säker datainsamling från separata nätverksenheter.

Självklart stödjer båda industriroutrarna flera M2M-kommunikationsprotokoll, såsom OPC UA, Modbus, MQTT, DNP3 och DLMS, vilket gör att RUTM08 och RUTM10 kan kommunicera flytande med flera industriella applikationer.

Varför RUTM10 och inte X10?

RUTM10 har Wi-Fi 5 med mesh-nätverksmöjligheter. Med Wi-Fi mesh kan du skapa något riktigt fantastiskt – kontinuerlig och sömlös trådlös internetåtkomst.

Trådlösa routrar för ultimat flexibilitet

RUTM09 och RUTM11 är LTE-routrar som ger stabil anslutning i mobila applikationer eller användningsfall som kräver flexibilitet och pålitlighet. Dessa routrar är perfekta för kritiska sektorer som industriella miljöer, verksamhetskritiska vård- och omsorgsmiljöer eller som kraftfull router för butikers korttransaktioner eller kassasystem, där redundans i nätverksanslutningen måste säkerställas vid alla tillfällen. Med auto-failover kan olika WAN-gränssnitt fungera som primär, sekundär eller tertiär nätverksanslutning, vilket säkerställer kontinuerlig och smidig drift.

RUTM09 och RUTM11 enheterna är inspirerade av RUTX09 och RUTX11, som du säkert ser. De har LTE Cat 6 med två SIM-kortplatser, likt X-serien och kan nå hastigheter upp till 300 Mbit/s tack vare carrier aggregation.

RUTM09 och RUTM11 routrarna har också fyra Gigabit RJ45-portar som stödjer upp till 128 tagg-/portbaserade VLAN, vilket ger avancerad kontroll för dina nätverkslösningar. Viktigt är att båda dessa nätverksenheter är RMS-kompatibla, vilket innebär bekväm fjärrhantering och obegränsade konfigurationsmöjligheter.

 • Teltonika RUTM09

  Teltonika RUTM09

  Teltonika RUTM09 är en 4G router med god kapacitet och robust konstruktion. Routern erbjuder säkerhet och stabilitet samtidigt som den har bra prestanda. Routern har inbyggd nätverksswitch (gigabit). Routern...
  2 530,00kr Ex.moms
 • Teltonika RUTM11

  Teltonika RUTM11

  Teltonika RUTM11 är en 4G router med mycket väl tilltagen processorkraft och en robust konstruktion. Routern erbjuder både säker och stabil uppkoppling i kombination med bra prestanda. Routern har...
  2 990,00kr Ex.moms

RUTM11 industrirouter har några fler funktioner som förtjänar att nämnas. Med dual-band Wi-Fi 5 kan denna enhet separera anslutna enheter baserat på deras bandbreddsbehov, vilket erbjuder smidigare anslutningar med minskad interferens och större datagenomströmning.

Genom att stödja både 2.4 GHz och 5 GHz banden, är denna 4G LTE-router mycket uppskattad i applikationer där man behöver stabil wifi och kontinuerlig datatransmission.

RUTM11 4G-routern har GNSS-teknologi för GPS-spårning, som kan förbättras med NTRIP-protokollet! RUTM11 4G-routern har GNSS-teknologi för GPS-spårning, som kan förbättras med NTRIP-protokollet! Detta är den ultimata funktionen för mobila eller avlägsna applikationer som kräver spårning och för enkel kontroll av hela lösningen. Dock har M11, till skillnad från X11, inte BLE-stöd, alltså stöd för BLE-sensorer från exempelvis ELA-innovation.

Värt att köpa eller?

Och nu till det kanske litet fyrkantiga, de är rätt lika sina föregångare, de har ett litet lägre pris men också, enligt vår bedömning en litet långsammare processor. M11 saknar stöd för BLE men de har stabilare wifi, de modeller som stöder det.

Men vill du ta steget från RUT900-serien eller RUT260 -ja då kan dessa erbjuda bättre prestanda till en bra peng.

Boka tid för en demo eller för att veta mer?

 • Vad kan vi hjälpa dig med?

 • OBS! Vi säljer endast till företag och organisationer, förfrågningar från privatpersoner besvaras inte.
Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök