skip to Main Content

I takt med att allt fler maskiner, industrier och processanläggningar förses med Ethernetanslutning ökar behovet av åtskilda nätverk i anläggningar där den administrativa biten skall vara åtskild från den producerande för att minimera risken för attacker och angrepp från internet. Nu lanserar Induo en tilläggsprodukt som gör att nätverken kan separeras från varandra och skapa en säkrare driftsmiljö. XR5i är en ethernetrouter med inbyggd brandvägg för industriella applikationer. Med routern kan separata nätverk skapas för produktion och administration. Nätverk som kan fungera simultant och dela en internetförbindelse men som i övrigt är åtskilda från varandra. Routern XR5i är utvecklad av tjeckiska Conel och bygger på samma plattform som 3G routern UR5i.

Dubbel uppkoppling via 3G

Genom att gå ett steg till kan man dubblera den befintliga internetuppkopplingen med en UR5i 3G router. Det ger en säkrare uppkoppling som säkerställer kontakt med omvärlden även om den ordinarie internetuppkopplingen bryts. Därmed skapas ett redundant nätverk som gör att anläggningen fortfarande kan kommunicera med omvärlden via 3G routern. Tack vare att 3G routern UR5i har plats för dubbla SIM-kort kan routern växla operatör om störningar uppstår i 3G anslutningen. Genom att implementera XR5i och kombinera det med UR5i kan det befintliga fabriksnätverket förbättras och tillgänglighet och säkerhet förbättras.

Router som kan anpassas

XR5i erbjuder redan från lanseringen en rad funktioner och om det inte räcker kan routerns mjukvara anpassas då den bygger på ett Linux operativsystem. Anpassningar utvecklas av Induo på projektbasis men det finns också möjligheter för den som har nödvändiga kunskaper att själv utveckla tilläggsfunktioner.

XR5i har ett stöd för säkra uppkopplingar via VPN genom inbäddat stöd för Open VPN samt IPSec, L2TP och GRE. Med funktionen VRRP (Virtual Router Redundancy Protocol) byter enheten automatiskt från en router till en annan om uppkopplingen avbryts. XR5i konfigureras via webgränssnitt eller med hjälp av Telnet. Routern har stöd för SNMP vilket möjliggör integration med flertalet övervakningsprogramvaror. I enheten kan en konfigurationsserver anges, behöver någon inställning ändras i flera enheter på en gång så kan routern automatiskt hämta hem dessa från serven och installera dessa på en eller flera enheter.

XR5i stödjer dynamiska IP adresser via DynDNS. Den har stöd för DHCP samt NAT med IP-adress och port translation mellan nätverken och kan konfigureras att hämta tidsinställningar från en NTP tidsserver. Routern finns att beställa i plast eller aluminiumkapsling vilka kan monteras på DIN-skena med medföljande fäste.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Back To Top
×Close search
Sök