skip to Main Content

Bränslestölder kan kosta mycket pengar för den som utsätts för brottet. Ett företag som haft återkommande problem med bränslestölder är J. Buhl & Sons som totalt förlorat 20 000 liter diesel.

Företaget har ett tag testat produkten Tank Spot som vi lanserar på den svenska marknaden. Tack vare produkten går det att direkt se direkt när en bränsletank öppnas, i den stund tanklocket skruvas av skickas larm via GSM till upp till 25 larmmottagare.

-Nu får vi en avisering så snart tanklocket lossas från tanken, och vi kan snabbt ingripa eller tillkalla polis. Installationen var enkel och okomplicerad – och det fungerar riktigt bra ”säger Jørgen Buhl, fordonsansvarig  och fortsätter -Jag känner mig trygg i vardagen och vet att vi får larm så snart någon mixtrar med våra tankar.

Tank Spot  är ett system som består av två delar, en sändare som monteras i tanklocket och en mottagare som kan placeras i lastbilens hytt eller centralt där fordonen parkeras. Eftersom mottagaren kan ta emot larm från upp till 60 sändare kan kostnaden för mottagaren fördelas på många fordon vilket gör att systemet kostar en dryga tusenlapp per fordon om man har ett antal fordon i sin fordonsflotta. Systemet passar utmärkt till fordon som lastbilar, entreprenadmaskiner och bussar eller fritidsbåtar men även fasta installationer eller tankar som ställs upp på byggarbetsplatser kan förses med larmet och därmed spara pengar.

Basenhet -Multiguard Technic

En larmsändare med inbyggd GSM-uppkoppling som skickar larm via SMS, epost, samtal eller direkt till en larmcentral. Larmet aktiveras och deaktiveras via mobilen genom en app eller en via en trådlös fjärrkontroll. Basenheten kan spänningsmatas direkt från ett fordons strömuttag och har inbyggt backupbatteri som räcker i upp till två dygn.

Basenheten har ett antal larmutgångar som kan aktiveras vid larm och gör det möjligt att styra larmsirener eller belysning för en avskräckande effekt. Multiguard Technic har också möjlighet att hantera såväl en GPS eller övervakningskamera vilket gör att den kan tjäna flera syften. För att ytterligare öppna dörrar för olika applikationer har sändaren ingångar för anslutning av såväl nivågivare som pulsräknare och temperaturgivare.

Övriga egenskaper

Inbyggd kalender för fasta till och frånslagstider.
Olika ingångar för pulsräknare, analoga signaler, PT100-givare mm
Det finns möjlighet till ingångsfördröjning för de trådbundna ingångarna.
Spänningslarm med ställbar tillslagstid.
Programmering via PC-program via RS232 eller GPRS / Internet, via SMS eller tillverkarens webportal.
Kostnadsfri app ingår.

Multiguard Technic

Tank Spot

Larm installerat i tank

GSM-larmsändare bränsletank

Multiguard tanklarm i lastbilshytt

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök