skip to Main Content

Vi har djupdykt i tekniken bakom RADWINs radiolänkar och berättar mer om tekniken. Radwins radiolänkar är baserade på avancerad teknik. Radiolänkarna kan kommunicera med full duplex på en enda kanal tack vare att man använder en duplexteknik som kallas TDD, Time Division Duplexing. TDD innebär att man skapar full duplex kommunikation genom att dela upp dataöverföringen i tidsluckor och ömsom sända, ömsom ta emot, läs gärna mer om TDD i detta blogginlägg som beskriver hur tekniken fungerar i LTE-nät. I RADWINS egna radioprotokoll regleras trafiken hårt och i tidsluckor om vardera 1,25 ms ryms både sändning och mottagning med en fast fördelning om 50% sändning och 50% mottagning.

En del andra mikrovågslänkar använder en annan teknik som kallas FDD, Frequency Division Duplex, denna teknik innebär att man sänder på en frekvens och tar emot på en annan. För FDD behövs alltså dubbla frekvenser och därmed fler frekvenstillstånd vilket leder till ökade kostnader.

Fri sikt behövs inte

All radiotrafik fungerar bäst vid helt fri sikt. Att bygga höga master för att uppnå fri sikt mellan två punkter kan vara mycket kostsamt. Därför har RADWINs länkar en teknik för att etablera kontakt även där inte fri sikt mellan antennerna föreligger. Normalt når man 3-4 km i områden utan fri sikt, en förutsättning är dock att det finns ytor som signalen kan reflekteras mot på vägen, stadsmiljö är alltså att föredra.

RADWINs länkar kräver inte heller en helt tom Fresnel zon för att fungera. Normala mikrovågslänkar kräver fritt utrymme i såväl F1 som F2 och F3. RADWINs länkar klarar kommunikation om F2 och F3 är helt skymda, och även upp till 40 % av F1 kan vara skymd utan att kommunikationen slutar fungera. [inlägget fortsätter här]

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Back To Top
×Close search
Sök