skip to Main Content
Denna produkt har utgått, produkter med liknande funktioner finns i vårt utbud

SATELLAR radiomodem från Satel
I förrgår var det premiär, Satel presenterade det länge efterlängtade radiomodemet SATELLAR. Ett ofattbart kraftfullt koncept, mycket intressant och lovande. Förutom de rent mekaniska nyheterna att radiomodemet har alla anslutningar i botten, att det kan monteras på DIN skena och att den 15 poliga kontakten fasas ut och ersätts av en 9 polig RS-232 kontakt, så är detta radiomodem innehållsmässigt något helt nytt!

Moduluppbyggt radiomodem

Radiomodemet SATELLAR är ett moduluppbyggt radiomodem bestående av grundenheter som kan bestyckas med olika byggblock beroende på vilka egenskaper man är ute efter. Radiomodemet kan alltså se olika ut beroende på var i systemet det skall användas. Basenheten, SATELLAR Radio Unit, är den grundläggande byggstenen och har en anslutningsmöjlighet för RS-232 utrustningar, men kan även användas som fristående repeater. SATELLAR Radio Unit är i många avseenden likt ett ordinärt radiomodem, något man inte kan säga om SATELLAR Central Unit, som erbjuder TCP/IP kommunikation samt Ethernet och USB anslutning. SATELLAR Central Unit byggs på Radio Unit och är en avancerad enhet med Linuxmjukvara och har processorkraft och minne för att rymma kundspecifika applikationer, vilket gör att det i vissa applikationer inte kommer att behövas mer än ett SATELLAR radiomodem på stationerna. Till SATELLAR central unit kommer det att lanseras expansionsmoduler som till exempel en displaymodul med knappar för navigation.
Moduluppbyggt radiomodem

DSP radio

Man har till lagt ned massor utvecklingsarbete på att få till en digital DSP radio. Fördelarna med DSP är att radiomodemet dels kan göras mycket känsligare, det kan fånga upp signaler på långt lägre nivåer än andra radiomodem vilket borgar för en mycket bra räckvidd. Genom en digital radio kan man bättre utnyttja kanalens hela bandbredd och dessutom kraftiga reducera grannkanalstörningen vilket rent teoretiskt innebär att fler radiomodem ryms på samma frekvensblock än med analog radioteknik.

Protokollrik

Redan i grundutförande finns Ethernet, IP-routing, Brandväggar, QoS, PROFINET, USB, MODBUS och Profibus med. Behöver du fler protokoll så kan det ju lösas med en egenutvecklad Linuxprogramvara.

Nå via nätet

En av de fina egenskaperna i SATELLAR är att man kan nå den över internet och övervaka hela nätet på distans. På så sätt är det lätt att diagnosticera radionät även om de är placerade i andra länder eller på andra orter.

Uppdatera SATELLAR radiomodem via luften

Om radiomodemens mjukvara måste uppdateras så går det att lösa trådlöst. Genom att varje station kan uppdateras via radio så slipper man miljö- och kostnadspåverkande serviceresor. Alla modem kan uppdateras från en central enhet, snabbare och smidigare än någonsin tidigare.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök