skip to Main Content

Utbildning i radionät

SATEL hade nyligen en utbildning för alla distributörer på SATELLAR radiomodem i Berlin där de europeiska SATEL distributörerna fick lära sig mer om de senaste funktionerna i SATELs nya radiomodem SATELLAR.

Säkert över långa avstånd

SATELLAR är produkten att använda där man trådlöst vill sammankoppla produkter som kommunicerar via Ethernet över långa avstånd, vi pratar om avstånd upp till åtskilliga mil. De vanligaste applikationerna är överföring i kommun och VA-anläggningar, räddningstjänst, övervakning och styrning av el- och fjärrvärmenät, kommunikation med fordon och så vidare. Det nya radiomodemet har en imponerande mottagarkänslighet på -119 dBm och därmed räknar vi med upp till en 50-procentig ökning av räckvidden i fält jämfört med till exempel SATELLINE-3AS.

Konfiguration av SATELLAR sker genom ett mycket lättöverskådligt webgränssnitt. Tack vare att produkterna har inbyggd web-server så kan konfigurationen skötas såväl lokalt som över radionätet eller via internet.

Säkerheten i 128 bitars AES krypteringen gör att det i ett konventionellt nät tar 13 år innan en krypteringsnyckel repeteras vilket i praktiken borgar för ett mycket svårknäckt nät. Även via Ethernet säkerställs säkerheten från intrång genom en inbyggd brandvägg.

Flexibel uppdatering

Uppdatering av modemets programvara kan hanteras på tre sätt, via ethernet, över luften eller med hjälp av ett USB minne.

SATELLAR har nu även en minskad energiförbrukning vilket välkomnas framförallt i mobila applikationer. Dessutom kan du välja om radiomodemets display skall vara blå eller svart beroende på ljusförhållandet på platsen. Kontakta oss för en personlig genomgång av alla SATELLARs egenskaper.

Koppla samman punkter via radio

Trådlös ethernet över långa avstånd i industriella, eller infrastrukturella applikationer? Radiomodemet SATELLAR är produkten att använda där man trådlöst vill sammankoppla system som kommunicerar via Ethernet över långa avstånd, vi pratar om avstånd upp till åtskilliga mil. De vanligaste applikationerna är överföring i kommun och VA-anläggningar, räddningstjänst, övervakning och styrning av el- och fjärrvärmenät, kommunikation med fordon och så vidare. Det nya radiomodemet har en imponerande mottagarkänslighet och därmed räknar vi med upp till en 50-procentig ökning av räckvidden i fält jämfört med till SATELLINE-3AS.

Konfiguration av SATELLAR sker genom ett mycket lättöverskådligt webgränssnitt. Tack vare att produkterna har inbyggd web-server så kan konfigurationen skötas såväl lokalt som över radionätet eller via internet. Säkerheten i 128 bitars AES krypteringen gör att det i ett konventionellt nät tar 13 år innan en krypteringsnyckel repeteras vilket i praktiken borgar för ett mycket svårknäckt nät. Även via Ethernet säkerställs säkerheten från intrång genom en inbyggd brandvägg. Kontakta oss för en personlig genomgång av alla SATELLARs egenskaper eller läs mer på vår hemsida.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök