skip to Main Content
Ny mjukvarufunktion för Conels v2 och v3 router gör det möjligt att koppla äldre utrustning, som idag kommunicerar via uppringd förbindelse, via 3G eller 4G istället. Detta gör det möjligt att koppla samman äldre PLC-utrustningar, driftsövervakningssystem eller passagesystem via mobilnäten utan ytterligare anpassning än byte av kommunikationshårdvara.

Det finns ett par tydliga fördelar med den nya funktionen:
Den är lätt att konfigurera och installera
Den ger ofta en lägre månadskostnad samt en fast månadskostnad
Snabbare dataöverföring med möjlighet till upp till LTE-hastighet
Man kan spara äldre utrustning, inget behov att ta bort det som redan finns

Uppringd förbindelse via 4G?

Det finns fortfarande många typer av hårdvara i fält som kommunicerar via uppringd förbindelse via fast linje, ISDN, uppringt modem eller via GSM-data uppkoppling. Med den nya funktionen kan kostnader sparas, hastigheten i uppkopplingen ökas och tillförlitligheten i uppkopplingen kan tryggas med bara ett minimum av implementationsarbete. Det här betyder att det går att blanda gamla och nya stationer i samma nätverk, när gamla stationer uppgraderas kan man gå över från seriell kommunikation till Ethernet.
AT-kommandoemulator

Installation av funktionen

AT modem emulator är en kostnadsfri mjukvarumodul som installeras via routerns administrationsgränssnitt (webläsare). Routern tolkar ansluten utrustnings AT-kommandon och gör en uppkoppling över internet via 3G eller 4G samtidigt som den anslutna utrustning uppfattar det som en anslutning via telenätet. En rad inställningsmöjligheter gör att mjukvarumodulen kan anpassas till olika typer av utrustningar. En extra RS-232 eller RS-485/-422-port måste installeras i routern, något som enkelt eftermonteras på ett par minuter.

Modulen har stöd för de 33 vanligaste AT-kommandona och man kan ställa in parametrar som seriell hastighet, vilken port den skall ansluta till samt timeouttider som passar ansluten utrustning. Det finns även möjlighet att lägga in speciella script för den som har mer avancerade behov.

Tjänsten går att använda med DynDNS men vi rekommenderar starkt att använda en fast IP-adress.

Ladda ned instruktionen

Router med 3G och robust metallkapsling

Conel UR5i v2

Mångsidig 3G router med olika valmöjligheter som dubbla sim-kort och wifi. En populär router inom fastighetsautomation, passagesystem och processövervakning.

Conel UR5i v2

SmartFlex 4G router

SmartFlex RoutrarDriftsäker LTE-router med mycket goda prestanda och säker uppkoppling. Denna router är det allra senaste i routerväg, en router laddad med snabb processor och bra temperaturtålighet.

SmartFlex router

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök