skip to Main Content
Så här på Scanautomaticmässans andra dag lanserar vi som utlovat fler stora nyheter. Wzzard är en banbrytande produkt för att sammanlänka vanliga standardsensorer trådlöst. Wzzard består av en trådlös enhet som kopplas till sensorn och automatiskt formar ett robust MESH-nätverk för överföring av mätdata.

Trådlösa noderWzzard är mer än ett trådlöst MESH-nät för sensorer, det förflyttar intelligensen i nätverket närmare sensorerna istället för att, som i traditionella SCADA-nät, hålla intelligensens centralt i nätet. Fördelarna är många, men man skapar robustare nät som kan ta fler egna beslut, något som därmed blir okänsligt för störningar. Det ger även effektivare kommunikation genom att bara vissa uppdateringar måste kommuniceras uppåt till styrsystem eller PLC, många beslut kan tas lokalt utan att utbyta information. Slutligen blir näten snabbare genom att besluten fattas närmare sensorn, detta eliminerar så gott som svarstiderna.

Noderna konfigureras över Bluetooth

Wzzards noder har också inbyggd Bluetooth, dessa kan därme konfigureras från en smartphone eller surfplatta med Android eller iOS vilket underlättar installation och idriftsättning. I och för sig är detta en ganska enkel procedur, noderna kan ansluta sig till mesh-nätverket automatiskt och nätverksstrukturen i luften bygger sig själv.
Till wzzard kan du ansluta alla typer av sensorer

IoT-noder för IP67

Noderna finns i modeller som skruvas fast samt modeller med magnetfästen, de är IP67-klassade för att klara tuffa påfrestningar. Wzzard finns för de vanligaste typerna av sensorer och skapar en säker trådlös länk till en gateway. Gateway är den enhet som står i förbindelse med omvärlden (vilket kan vara internet eller intranät) och dessa finns med kommunikation via mobilnäten (3G/4G) eller via fast ethernetuppkoppling.

trådlösa sensornoderWzzard använder en trådlös kommunikation som bygger på SmartMesh IP® från Linear Technologies Dust Networks.

Wzzard använder sig av publicerings- och prenumerationstransportprotokollet MQTT för kommunikation med sensorer. Jämfört med SCADA-protokoll som Modbus har MQTT fördelen att informationen kan användas av flera olika tillämpningar. Detta gör det möjligt för flera olika typer av system att använda informationen.

Wzzard trådlösa sensornätverk

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök