skip to Main Content
För att fullt ut kunna nyttja 4G-nätet och dess möjligheter gäller det att göra rätt val av 4G router. Vi fokuserar enbart på driftsäkra 4G-routrar, routrar som klarar år ut och år in av uppkoppling och routrar som har möjlighet att ansluta en extern antenn. En stabil router erbjuder uppkoppling och ger dig en uppkoppling som fungerar utan problem år ut och år in -även om routern installeras på avlägsen plats.

4G router för stabila uppkopplingar utan avbrott

4G har korta svarstider, är framtidssäkert och det har en kapacitet som bara blir bättre för varje dag. Routrarna vi erbjuder finns med ett rikt urval av funktioner, hoppa direkt till vår jämförelsetabell.


Vad är skillnaden mellan proffsrouter och konsumentrouter?

Encore EN-2000

EN2000 utan wifi Två ethernetportar
Attraktiv övervakningstjänst
Brandvägg
Plastkapsling

EN-2000 är en router med både avancerade säkerhetsfunktioner, brandvägg och övervakningsprogramvara. Dubbla nätverksportar med LAN/WAN eller LAN/LAN. Stabil uppkoppling till instegspris.

EN-2000 router

Encore EN-2000 wifi

EN-2000 router med wifi från Encore Två ethernetportar
Övervakningsmjukvara
Robust wifi
Plastkapsling

EN-2000 router med stabilt wifi (2,4 och 5,6 GHz) och nätverksportar. Fjärrkonfigurations- och övervakningsprogramvara ingår. Stabil uppkoppling och snabb processor, en router som inte tappar anslutningen.

EN-2000 med wifi


SmartStart med LTE-Cat 4

Routern smartstart erbjuder LTE cat 4 En ethernetport
Snabb 4G-anslutning (Cat 4)
Wifi som tillval
Plastkapsling

SmartStart är en bra instegs 4G-router som samtidigt uppfyller högt ställda krav. En snabb 4G-router som har både RS-232 port och en I/O-port som standard. VPN och säker uppkoppling är standard.

SmartStart

Teltonika RUT850

Teltonika RUT850 router Wifi
För fordonsmontage
4G med 1 x SIM
Plastkapsling

Teltonika RUT850 är en 4G router främst avsedd för fordonsmontage och gör det möjligt att skapa ett lokalt wifinätverk i fordon. Levereras med kablage, antenner och montagedetaljer.

Fordonsrouter RUT850


RUT950 4G-router med switch

RUT-550 4G router Wifi
Dubbla SIM-platser
Switch med fyra portar
Metallkapsling

Teltonika RUT950 är en instegs 4G-router med tunnelprotokoll (VPN, GRE m fl) för säker uppkoppling. SNMP för fjärrövervakning. Täckningen indikeras med lysdioder på routerns front.

RUT950 LTE-router

RUT240 4G-router

4G routern Teltonika RUT-240 Wifi
WAN och LAN-port
I/O-port
Metallkapsling

Teltonika RUT240 är en 4G-router med grundläggande egenskaper. Routern hanterar säker uppkoppling via VPN. Den är kompakt och har en WAN-port och en LAN-port. En kompakt router som kan monteras på DIN-skena.

RUT240 4G-router

LR77 v2 4G router med LTE

LR77v2 ruggad router En ethernetport
I/O-port för larm/styrning
Utbyggbar med fler portar
En eller två SIM-kortsplatser

LR77 v2 är en robust slitvarg anpassad för tuffa tag, i fast eller fordonsmontage. Som tillval finns ytterligare ethernetportar, seriella gränssnitt och wifi. Plast- eller aluminiumkapsling.

LR77 v2 4G router (LTE)

EN-2000 IR

EN-2000 Industrial Router för 4G Dubbla ethernetportar
Dubbla SIM-platser
Wifi som tillval
RS-232/RS-485 som tillval

EN-2000 IR är en metallkapslad 4G router med dubbla SIM-platser, metallkapsling som standard och dubbla nätverksportar. Som tillval finns RS-232 och RS-485 samt wifi.

EN-2000 IR-router


RUT955 med I/O och RS-232

4G router från Teltonika Wifi
Dubbla SIM-platser
Switch med fyra portar
Seriella gränssnitt och I/O

RUT955 från Teltonika är en router med både nätverksportar och seriella gränssnitt (RS-232, RS-485 och USB) samt I/O-portar. En router som kan användas både med äldre utrustningar samt för övervakning och fjärrstyrning via mobilnäten.

TELTONIKA RUT955

LR77 v2 Libratum

Conel LR77 v2 Libratum Dubbla ethernetportar
Dubbla SIM-platser
Wifi som tillval
Plast eller metallkapsling

LR77 v2 Libratum är en 4G router med de mest efterfrågade egenskaperna. En router som erbjuder säkerhet, stabilitet och pålitlig uppkoppling. 4G med fallback till 3G och GPRS.

LR77 v2 Libratum

EN-4000 med många tillval

EN-4000 från Encore Metallkapsling
4 x LAN/1 x WAN-port
Redundant spänningsmatning
Expansionsportar

EN-4000 är en metallkapslad 4G-router med många tillval. Routern kan utrustas med upp till tre 4G-moduler och kan kopplas till allt från fiber till äldre telefonmodem genom tilläggsportar. En router som kan omvandla de flesta industriprotokoll i realtid.

ENCORE EN-4000

SmartFlex 4G router

SmartFlex Routrar Dubbla ethernetportar
GPS
Dubbla SIM-kortsplatser
Snabb processor

SmartFlex (tidigare Spectre) från Conel levereras i plast- eller metallkapsling. Som tillval finns upp till fem ethernetportar, RS-232/-485, wifi, I/O samt PoE. Robust konstruktion med Linuxoperativsystem. SD-kortsplats som standard.

SmartFlex 4G router (LTE)

SmartMotion kombinationsrouter

Router med dubbla 4G-moduler Dubbla 4G-moduler i hot standby
Dubbla SIM-platser
Metallkapsling
Expansionsportar

SmartMotion hanterar två samtidiga uppkopplingar mot 4G i hot-standby. Routern är avsedd för applikationer där det verkligen är viktigt med uppkoppling och snabb överkoppling till backupväg.

SmartMotion router (LTE+LTE)

LR77 LTE450

LTE450 router En ethernetport
Net1
Plast eller metallkapsling
Expansionsportar

LR77 v2 LTE450 är en router för Net1s 4G-nät med pålitlig uppkoppling som standard. Routerns tillvalsport kan utrustas med Ethernet, wifi, RS-232 med mera. Stöd för VPN-tunnlar, Linux operativsystem.

LR77 v2LTE450

SmartFlex LTE450-router

En robust router för Net1 Två ethernetportar
Net1
Plast eller metallkapsling
Snabb processor

SmartFlex, tidigare Spectre v3 LTE450, är säker och stabil, den tillverkas med metall- eller plastkapsling. Kan beställas med fler ethernetportar, seriella portar, PoE och wifi. En robust router med den senaste tekniken!

SmartFlex LTE450

4G routrar för alla operatörer

Spectre v3 4G router i genomskärningRoutrarna i vårt sortiment är byggda för tillgänglighet och prestanda och har en eller flera ethernetportar för anslutning av kamerasystem, fordonsdator, PLC-er, industriella nätverk, betalningslösningar, positionseringssystem eller i stort sett vilken tillämpning som helst. LTE finns idag i Sverige på både 450 MHz, där Net1 driver ett nät, och på 800, 900, 1800 och 2 600 MHz där operatörer som Telia, Tele2, Telenor och Tre har 4G-nät. Samtliga våra routrar är operatörsneutrala.

Ladda ned vår kostnadsfria guide

Vi har sammanställt en översikt med nyttiga fakta om allt du behöver veta för att kunna utvärdera 4G routrar. Det här är tolv teknikladdade sidor för dig som vill veta mer. Genom att ange din epostadress och ditt namn får du tillgång till informationen. (Vi kommer inte att använda din epost för reklamutskick utan för att kunna skicka information om nya uppdateringar.)Pålitliga uppkopplingar

Tillgänglighet
Pålitlighet
Maximerad uppkopplingstid

-Att välja rätt router kan göra stor skillnad!

14 skäl att välja en kvalitetsrouter

Robust 4G router

Pålitliga uppkopplingar

Snabb hastighet med 4GEn rad faktorer hos våra routrar gör det möjligt att erhålla en stabil länk. Genom att samtliga våra LTE-routers har en antennkontakt för extern antenn har dessa routrar långt bättre förutsättningar att lyckas med uppkopplingen än en router eller 4G modem med inbyggd antenn. De applikationer där våra lösningar används kan vara affärskritiska och otillgängliga eller bara en applikation där det är nödvändigt att ha en fungerande uppkoppling. I dessa applikationer är det inte tänkbart att ha en router som kopplar ner eller tappar kontakten med omvärlden. Därför är våra routrar baserade på stabila komponenter som är avsedda för kontinuerlig användning. Dessutom finns funktioner för att se till att routern alltid är online. Detta åstadkoms till exempel genom olika inbyggda funktioner. En extra säkerhet är att routern även kan skicka SMS om dataanslutningen avbryts.

Inbyggt 4G modem

En router är förenklat ett 4G modem med ethernetport och RJ-45-kontakt. Samtidigt har en 4G router mer avancerad hantering av datatrafiken än ett modem, till exempel har en del av våra 4G routrar inbyggd switch. Dessutom finns stöd för dataöverföring via lokalt trådlöst nätverk, wifi.

4G routrar att lita på

4G routrar att lita på

M2M router eller konsumentrouter?

Vi säger att vi levererar pålitliga routrar för robust kommunikation, men vad menar vi med det egentligen? Jo till skillnad från en konsumentrouter så fokuserar en M2M router på både driftsäkerhet och låg totalkostnad för ägande, färre servicebesök ger lägre kostnad och en bättre upplevelse.

En M2M-router kan hantera ständig uppkoppling, den skall klara sig utan tillsyn i många, många år. Den kontrollerar anslutningen och återansluter sig automatiskt. Om fel i anslutningen upptäcks så startar den om automatiskt.

Komponenter och konstruktion är anpassade för tuffa tag, stora temperaturvariationer, vibrationer, kyla och värme. En M2M-produkt klarar temperaturer upp till +70°C och ned till -30°, ibland ändå mer. En konsumentrouter kan inte hantera dessa temperaturvariationer.

En M2M-router är anpassad för fjärradministration och fjärrövervakning. Ju fler routrar man har i ett nät desto större betydelse att man har full kontroll på sitt routernätverk och om något behöver ändras i konfiguration så är det mycket billigare att centralisera detta än att åka ut till varje anläggning.

M2M-routrar även även mindre känsliga för störningar i strömmatningen eller icke stabiliserad, oren spänning. De har ett brett inspänningsområde och klarar även ofiltrerad spänningsmatning som är vanligt i till exempel fordon.

En router som från början erbjuder hög tillförlitlighet ger högre initialkostnad men år av problemfri drift.

4g-router för tuffa tag
Back To Top
Sök