skip to Main Content
Fjärrstyrning via radio för industriella eller krävande applikationer. Genom ett brett utbud av produkter kan vi överföra såväl elektriska signaler som knapptryckningar. Vi arbetar med trådlös överföring för fasta och mobila tillämpningar över korta och långa avstånd.

Industriell radiostyrning och nödstopp

Vi distribuerar Jay Electroniques fjärrkontroller och radiostyrningar, produkterna finns i flera version, för fjärrstyrning med och utan trådlös nödstoppsfunktion. Ett brett utbud av fjärrstyrning möjliggör såväl enkelriktad som dubbelriktad radioförbindelse. Produkterna kan styra hydrauliska, pneumatiska och elektriska ställdon över långa avstånd, eller integreras direkt i styrsystemet som en smidig förlängning av ett redan befintligt system. Fjärrstyrningarna med nödstopp finns i såväl säkerhetsnivå SIL3, PLd och PLe samt ATEX-certifierade enheter.

Överföring av elektriska signaler

Att överföra pulser, analoga eller digitala I/O trådlöst är en enkel match med de flexibla lösningarnar från SATEL. Med dessa är det möjligt att överföra statussignaler, driftslarm samt styrsignaler över kortare och längre avstånd. Produkterna kan användas i punkt till punkt system eller integreras i större system. Enheterna finns i MODBUS-utförande vilket gör det möjligt att integrera direkt i till befintligt styrsystem.
Fjärrstyrning via radio

Instegsfjärrstyrning

Trådlös fjärrstyrning/trådlös radiostyrningFjärrkontroller utan nödstopp avsedda för applikationer som inte omfattas av krav på säkerhetsnivåer. Produkterna i serien är idealiska för styrning av till exempel portar och pumpar. Sändarna i ORION serien finns i modeller med 1-16 tryckknappar och till dem finns motsvarande mottagare med 1-16 reläer för montering på DIN-skena eller i robust plastkapsling med en rad olika modeller. Räckvidden vid fri sikt är upp till 150 meter och i industriella miljöer (beroende på hinder) omkring 50 meter.

Enklare radiostyrning

Fjärrstyrning med nödstopp

Radiostyrning med nödstoppIndustriella fjärrkontroller för enkel- eller dubbelriktad kommunikation med nödstoppsfunktion. Brett urval av modeller med handburna knappsändare samt midjeburna sändare med joystick eller vred. Den mest avancerade enheten, Safir, kan kopplas mot befintligt styrsystem och dess inbyggda display kan konfigureras fritt beroende på applikation. Safir har inbyggt nödstopp och uppfyller såväl säkerhetsnivå SIL3 enligt EN 62061 som PLd och PLe enligt EN ISO 13849-1.

Fjärrstyrning med nödstopp

Trådlöst säkerhetshandtag

Sändare med nödstoppMed nödstoppet/säkerhetshandtaget RS (RadioSafe) erbjuds ett trådlöst nödstopp att bära med sig vid service av en maskin eller vid kritiska manövrer till exempel. Systemet består av en handburen nödstoppssändare och en DIN-monterad mottagare med säkerhetsreläer.

Nödstopp/säkerhetshandtag

Fjärrstyrning för EX-miljöer

Sändare för EX-miljöerRadiostyrningar för miljöer som kräver EX-klassade produkter. Vi har ett brett utbud av både handburna radiostyrningar och midjesändare kombinerat med mottagare klassade för bruk i EX-miljöer. Mottagaren kan kopplas mot styrsystem eller PLC alternativt har den reläutgångar. Sändarnas inbyggda display kan visa valfri information. Alla sändare har nödstopp och uppfyller såväl SIL3 enligt EN 62061 som PLe enligt EN ISO 13849-1.

EX-klassad radiostyrning

För stora avstånd

SATEL-LP -moduluppbyggt, flexibelt!

System för trådlös I/OSATEL LP är ett system för trådlös överföring av styrsignaler, det kan användas för punkt-till-punkt nät eller för mer komplexa punkt-till-multipunktsnät. SATEL LP består av åtta olika modeller av moduler för flexibel uppbyggnad av olika typer av nät.

SATEL-LP

M2M-package

Komplett övervakningspaketKomplett fjärrstyrningspaket färdigt för idriftsättning. Överför analoga eller digitala signaler, finns även i MODBUS-version. Räckvidd upp till flera kilometer med kraftigare antenner, möjlighet att bygga ut med expansionsmoduler för hantering av fler signaler.

M2M package

M2M-minipackage

M2M I/O-packageFjärrstyrningspaket för ett mindre antal digitala signaler, för punkt till punkt eller för större system med flera stationer. Kan användas med det kostnadsfria övervakningsprogrammet PCPro och kan då även användas för pulsräkning samt styrning från PC.

M2M minipackage

Back To Top
Sök