skip to Main Content
Med trådlös I/O-överföring kan du snabbt och smidigt överföra I/O över kortare eller längre avstånd. Vi har många års erfarenhet av trådlös I/O via radio, SMS och GSM -olika tekniker ger olika möjligheter.

Trådlös I/O-överföring, maximal frihet.

I/O, som ju ofta avser ingång/utgång, kan överföras trådlöst lokalt via radio (avstånd upp till ett par mil) eller över ändå längre avstånd via GSM/3G/4G. Vi har utrustningar som hanterar allt från analoga signaler och digitala signaler till pulser och temperaturer. Våra I/O-lösningar kan generera att en utgång aktiveras, men den kan också resultera i att ett SMS skickas till en användare som sedan returnerar ett SMS för att aktivera en annan utgång.

I/O-överföring via GSM/SMS

GSM baserad överföring av I/O signaler ger möjligheten att snabbt installera övervakning av ett objekt eller styra funktioner på distans. Mobilnätens utbyggnad gör det enkelt att snabbt ansluta och driftsätta nya stationer. Våra produkter kommunicerar via GSM och erbjuder övervakning direkt via SMS, samtal, epost eller från olika appar. Mobilnäten är en lämplig kommunikationsväg både när du vill komma igång snabbt eller när avstånden är för långa för uppkoppling via eget radionät.

Nivålarm som skickar SMS

ESIM4 batteridriven I/O-enhet

Batteridriven GSM-enhet ESIM4Övervaka digitala, analoga ingångar eller temperaturvärden. Enhet med inbyggda batterier som klarar två år i fält. En utgång för styrning, möjlighet att strömförsörja givare. Produkten ligger i viloläge och skickar värden vid satta tider som SMS. Inbyggd vibrationsavkännare som kan väcka produkten ur vila.

Batteridriven GSM-enhet

ESIM252 -pulser/digitala I/O

GSM-styrning och larmKompakt SMS-sändare med fem digitala ingångar med pulsräkningsfunktion som larmar via SMS eller samtal vid satt gräns. Två utgångar som kan tidsstyras, SMS styras eller aktiveras genom telefonsamtal. En pålitlig enhet för styrning och övervakning som är kompakt och kan monteras på DIN-skena eller i normkapsling.

ESIM252

Driftövervakningspaket GSM

Styr och övervaka via SMS eller appKomplett paket för övervakning av digitala ingångar och fjärrstyrning av digitala utgångar via app, webtjänst eller SMS. Paketet levereras färdigbyggt med nätaggregat, gsm-enhet och backupbatteri i en IP65 kapsling. Ett prisvärt alternativ för överföring av I/O och temperatur.

GSM-paket

I/O-överföring trådlöst via radiomodem

Trådlös I/O-överföring via radio.

Radio erbjuder korta responstider, låga driftskostnader och en hög tillgänglighet. Pålitliga mätvärden och styrsignaler i realtid med andra ord. Induo erbjuder ett produktutbud med utbyggbara, expanderbara och driftsäkra enheter som kan överföra I/O trådlöst i många olika situationer. En moduluppbyggnad ger möjlighet att snabbt skräddarsy hårdvaran till varje enskild situation. Produkternas kompatiblitet med MODBUS gör det lätt att ansluta dem till ett överordnat system.

SATEL-LP är ett I/O-överföringssystem för överföring av I/O till I/O i punkt till punkt-system eller mer komplexa system med upp till 250 noder. Systemet är moduluppbyggt och bygger på radiomodem, som finns i tre olika modeller, som enkelt sätts samman med olika I/O-moduler. Konfiguration av systemet kräver ingen mjukvara utan kan enkelt skötas i fält för att spara tid vid installation.

I SATELs SATELLINK-serie finns en rad kostnadseffektiva produkter och lösningar för att trådlöst överföra signaler från givare, mätare och så vidare på avstånd från något hundratal meter upp till flera mil. Hos oss hittar du lösningar för analoga eller digitala I/O samt för pulser. Varje situation är unik, därför finns utbyggnadsmoduler, MODBUS-modeller och övervakningsprogramvaran PC Pro.

SATEL-LP I/O-moduler

Överföring av analoga I/O med SATEL-LPEtt brett urval av I/O-moduler, åtta olika modeller finns för att täcka de vanligast förekommande kraven på trådlös I/O. Kopplas samma och strömförsörjs med hjälp av T-BUS anslutningen på enhetens front. Inställning sker med hjälp av tumhjulet. Enheterna kan bytas under drift (hot-swap).

SATEL-LP

SATEL-LP8

radiomodem för SATEL-LPRadiomodem för fria frekvenser i Europa som kan överbrygga avstånd upp till 20 kilometer. Kan kombineras med SATEL-LP I/O-moduler, 32 stycken olika I/O-moduler kan anslutas till varje radiomodem.

SATEL-LP8

Analoga och digitala I/O med SATELs I-LINK100

I-LINK 100 I/O-omvandlare

I-LINK 100 kopplas till radiomodem och gör det möjligt att överföra 4 digitala och 2 analoga I/O signaler. Överföringen är dubbelriktad för punkt till punkt länk eller i större nät med flera noder. Finns i MODBUS utförande där den går att styra/övervaka från en MODBUS master eller MODBUS PLC.

I-LINK 100

I/O-expansionsenhet med digitala och analoga I/O-portar

I-LINK 200 expansionsmodul

Du kan lätta bygga ut I-LINK med fler I/O tack vare expansionsmodulen I-LINK 200 och 300. Modulerna tillför fler analoga och digitala signaler till I-LINK 100 och gör det möjligt att bygga större system. I-LINK 200 är en kombination av analoga och digitala I/0 och I-LINK300 är endast för digitala I/O.

I-LINK 200

i-LINK kompakt I/O-enhet

i-LINK omvandlar pulser till dataEn modul med två digitala I/O och en pulsingång som passar direkt på radiomodemen SATELLINE-1870E. Kan användas punkt till punkt eller i större system. I/O-modulen i-LINK finns även i ett MODBUS kompatibelt utförande och är kompatibel med I-LINK 100.

i-LINK

PC Pro övervakningsprogram

Mjukvara SATEL-PC ProPC Pro är en kostnadsfri mjukvara direkt avsedd för dessa produkter. Med PCPro, som är kostnadsfritt, kan du snabbt bygga upp skalbara system för styrning och övervakning. Du kan bland annat döpa noderna fritt, lägga in kartor eller skiseer och larma ut via SMS vid driftslarm.

PC Pro

Komplett I/O-överföringspaket

M2M package

Komplett paket med radiomodem, signalomvandlare, kablar och antenner. För driftövervakning eller fjärrstyrning, punkt till punkt eller för större system, två analoga och fyra digitala I/O per station i grunden men utbyggbart till fler I/O.

M2M Package

M2M mini paket för I/O-överföring via radio

M2M mini package

Ett färdigt paket för överföring av digitala I/O och pulsräkning. Komplett med radiomodem, antenner och nätaggregat. För punkt till punkt system eller nät med fler stationer, för applikationer med färre I/O.

M2M mini package

Mät tryck via analoga I/O-signaler

I/O är egentligen en engelsk förkortning för Input/Output som bland annat härstammar från datorvärlden. Inom industrin och industriella tillämpningar så avser I/O-överföring ofta att en inkommande signal behandlas och genererar en annan signal ut, det kan vara till exempel en reläslutning i andra änden. De vanligaste I/O är analoga signaler (0-10 V eller 4-20 mA strömslingor till exempel), digitala signaler (en reläslutning eller ett nivålarm kan resultera i att en krets sluts) eller pulser (som ofta används för att räkna antal operationer en maskin gör, varvtal eller liknande).

Back To Top
Sök