skip to Main Content
Net 1s LTE450 kommunicerar på 450 MHz bandet, ett band där signalerna når långt. Net1 har en mycket bra basstationsinfrastruktur och tack vare den låga frekvensen täcks större yta per basstation än med andra mobilnät.

Robust 4G-nät för krävande applikationer.

Den goda täckningen i kombination med bra backupsystem för basstationsinfrastrukturen gör Net1 till ett nät att lita på. Basstationerna är i många fall monterade i högmaster vilket ger ytterligare bättre förutsättningar.
Utsikt från Net1s basstation i DN-skrapan
Net1s LTE450 nät erbjuder:
täckning på över 95 procent av Sveriges yta
bästa vågutbredningen i terräng av alla de svenska mobilnäten
frekvenserna lättare genom väggar och hinder

Net 1 routrar

Vi har tre olika LTE450-routrar för Net1s nät. LR77 v2 och SmartFlex är pålitliga routrar för daglig drift i krävande applikationer. Det finns ytterligare en modell av SmartMotion, som har stöd för två operatörer, Net 1 och ytterligare en 3G/4G-operatör. Routern kan hantera två operatörer i hot standby och växla mellan två operatörer baserat på förutsättningar som ställs in i routern.

Routrarna finns i olika modeller och med olika tillval med allt från wifi till RS-232/-485, MBUS, Ethernet eller olika typer av I/O-signaler.

Hastigheter och kapacitet

Routrar Net14G routrarna för Net 1 i vårt utbud erbjuder en stabil uppkoppling även vid stora temperaturvariationer, krävande miljöer eller vid ojämn kvalitet på spänningsmatning som i ett fordon. Via LTE450 kan hastigheter på upp till 36 Mbit/s nås.

Abonnemang

Net 1 har erbjuder olika abonnemang och då vi är Net1 partner kan du teckna dessa abonnemang via oss. Operatören AddSecure använder också Net 1s nät för sitt Mobiflex 450 och erbjuder bland annat fast IP-adress för 30 kr per månad. Det finns också olika varianter på VPN-lösning, även om du självklart kan använda våra routrars VPN-stöd likaväl.

Conel LR77 v2 LTE450

LTE450 routerLR77 v2 i LTE450-utförande är en 4G router som erbjuder stabil uppkoppling och hög nedladdningshastighet. LR77 är en bra allroundrouter för säkra uppkopplingar via Net1s nät.

LR77v2 router

SmartFlex

SmartFlex RoutrarSmartFlex som levereras med antingen LTE450 eller LTE450 i kombination med ytterligare en ”vanlig” 4G operatör vilket ger en maximal möjlighet till uppkoppling.

SmartFlex LTE450 v3

Robust mobilnät för tufft väder

Net 1s mobilnät utnyttjar Teracoms infrastruktur i stor utsträckning och på Teracoms basstationsplatser finns dieselaggregat som klarar en veckas strömavbrott utan påfyllning av diesel. Nätet är verkligen rustat för en extrem vädersituation vilket bevisats vid flera tillfällen. Ett sådant exempel är när stormen Dagmar drog in över Sverige. Under stormen Dagmar slogs kraftförsörjningen till många basstationer ut medan Net 1s batteribackuper klarade stormen med i stort sett bibehållen täckning.

Back To Top
Sök