skip to Main Content
SATEL-LP produktfamiljen erbjuder en lättinstallerad men flexibel lösning för enkel överföring av I/O till I/O och för seriell kommunikation. Inställningen av systemet sköts helt utan mjukvara. SATEL-LP är inte bara en kostnadseffektiv trådlös lösning där det är för dyrt eller omöjligt att använda kabel, även installationskostnaderna kan hållas till ett minimum tack vare att systemet är enkelt att installera.

Trådlös I/O för säkra överföringar

Den trådlösa kommunikationen är säker tack vare en 128-bitars AES-kryptering och autentisering av överförda meddelanden. SATEL-LP finns för tre olika frekvensband och är framtagen för industriella krav, modulerna kan bytas under drift och alla SATEL-LP moduler monteras enkelt på DIN-skena. Produkterna är IECEx-klassade för användning i EX-miljöer, direktivet IEXEx påminner mycket om den europeiska ATEX-klassningen då den bygger på samma direktiv (EN-IEC 60079-0).

Trådlös överföring av I/O-signaler

Radiomodem för I/O 868 MHz

SATEL-LP8

Radio för 869 MHz: Ett frekvensband för Europeiska marknader som kan användas för både korta- och längre sträckor med upp till 20 kilometer räckvidd.

SATEL-LP8

Radiomodem för I/O, 2,4 GHz

SATEL-LP24

Radio för 2,4 GHz: Ett bra frekvensband som är gångbart internationellt. Ett bra val för överföring över korta avstånd där det är fri sikt mellan noderna.

SATEL-LP24

Radiomodem för I/O, 900 MHz

SATEL-LP9

Radio för 900 MHz: Speciellt anpassad för den Amerikanska marknaden med räckvidd på upp till 30 kilometer, perfekt för litet längre avstånd.

SATEL-LP9

Tre driftslägen:

Kabel in – kabel ut

Överför ingångsstatus trådlöst till en utgång i systemet, speglar I/O-signalen trådlöst utan behov av ett överordnat system.

Trådlöst I/O till Modbus

Skickar de värden som I/O-modulerna samlar till överordnat MODBUS-system och styr utgångarna direkt från styrsystemet utan behov av ytterligare hårdvara.

Trådlös kabel

Trådlös RS-232 och RS-485 anslutning mellan PC, PLC, DUC och RTU till exempel.

I/O-moduler SATEL-LP

I/O-moduler

Varje radioenhet kan överföra signaler från upp till 32 stycken I/O-moduler. Systemet kräver ingen avancerad programmering, inställning av ingångar och utgångar görs med hjälp av en tumhjulsjustering på fronten av enheten. Data kan överföras från I/O till I/O, från I/O till modbus styrsystem eller från I/O till seriellt gränssnitt.

Läs mer om I/O-moduler

Inget behov av RTU eller PLC

SATEL-LP expansionsmoduler eliminerar behovet av RTU eller PLC-enheter eftersom de kopplar industriella I/O-signaler direkt till SATEL-LP radiomodulen. Upp till 32 expansionsmoduler kan kopplas till varje radiomodul och om någon av dem skulle behöva bytas ut så kan de bytas under drift. Radion formar ett Mesh nätverk som kan bestå av upp till 250 noder. Nätet kan användas för överföringar punkt-till-punkt eller nätverksstrukturer såsom stjärnnät, ringnät eller linjenät.

Enkel programvarufri konfiguration

Höghastighetskommunikation, upp till 500 kbps

Licensfri radio för 2,4 GHz, 869 MHz eller 900 MHz

Moduluppbyggd I/O

Allt-i-ett trådlöst plattform

Hot-swap under drift

Mesh nätverk med upp till 250 noder

Frekvenshoppande radio för ökad stabilitet

Radiomodem på DIN-Skena

Möjliga nätverkstyper

Punkt till punkt

Stjärnnät

Meshnätverk

Med styrsystem

Olika konfigurationer med SATEL-LP

Exempel på användning

Olika nätverksstrukturer kan skapas snabbt och enkelt med SATEL-LP: från en enkel punkt-till-punkt-anslutning till komplexa mesh-nätverk.

Använd som en punkt-till-punkt-förbindelse

Ett enkelt alternativ för att flytta en signal från A till B och tillbaka, anslut I/O-signaler, strömsätt enheterna och ställ in adresserna via tumhjulet – den trådlösa anslutningen upprättas automatiskt utan ytterligare inställningar.

Se mer om SATEL-LP

Om nätverket förlängs med ytterligare I/O-moduler, kan de adresseras till varandra snabbt och enkelt via tumhjulet på framsidan av modulen (I/O-mappning).

Användning i ett stjärnnät

Signaler kan i flera olika riktningar med SATEL-LP i stjärnkonfiguration. Anslut signaler, anslut driftspänningen och ställ in adresser via tumhjulet – den trådlösa anslutningen upprättas automatiskt utan ytterligare inställningar. Signalerna kan enkelt delas eller adderas till fler mottagare.

Om nätverket förlängs med ytterligare I/O-moduler läggs de snabbt och enkelt till via tumhjulet på framsidan av modulen (I/O-mappning).

Användning i mesh-nätverk

Upp till 250 enheter kan användas i en högpresterande mesh-nätverk. I händelse av att en anslutning i nätet misslyckas omdirigeras informationen till en annan nod i nätverk (roaming).

Nätverkets stabilitet säkerställs genom självorganiserande och självläkande funktioner, varje enhet har flera kommunikationsvägar för att säkra kommunikationen vid störningar.

I/O-moduler till SATEL-LP

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök