skip to Main Content

Film om industriella switchar

Vi arbetar främst med Lantechs switchar, inte bara för att vi är svensk generalagent, utan för den kvalitet produkterna erbjuder. Lantech har ett brett utbud som täcker industriella switchar och switchar för tunga miljöer som EX-miljöer, gruvindustrin och switchar i fordon som bussar och tåg. Tack vare en rad olika patenterade tekniker tillhör Lantech spjutspetsen av tillverkare av pålitliga switchar.Lantech erbjuder flera olika produktlinjer för att möta olika krav och det finns både DNV-klassade switchar, E-godkända switchar och switchar som uppfyller IP67 -det vill säga de är damm- och vattentäta.

Robusta switchar för nätverk i fasta och mobila applikationer

Oavsett om behovet är en prispressad instegsswitch eller en övervakad, vattentätt nätverksswitch fungerar switcharna i de mest krävande miljöer och ger säker överföring av data i många, många år Ethernetswitcharna från Lantech motsvarar högt ställda krav och har 5 års garanti på samtliga switchar, med en MTBF-tid på 25-30 år eller mer vet vi dock att de klarar drift år ut och år in i många, många, år.

Hårdtestade i verkliga förhållanden

Lantechs switchar är testade under hårda förhållanden i såväl laboratorier som i installationer på fältet. I sortimentet finns en rad olika produkter som tillgodoser olika behov, situationer, miljöer och specifikationer. Lantechs switchar används tack vare sin mångsidighet i olika applikationer där de vanligaste applikationerna återfinns inom industriell automation, transportsektorn, industrier, fartyg, videoövervakning, trafikövervakning och applikationer på räls som tunnelbana, spårvagnar och tåg. Lantechs switchar används i hela världen och fungerar i alla typer av klimat.

Industriella nätverkslösningar

Snabbt igång är en bra investering

Oavsett vilken typ av projekt du arbetar med, om det är industriell automation eller nätverk på en buss anser vi att en produkt som är lätt och enkel att komma igång med är en av de främsta prioriteringarna. Lantechs switchar är lätta att montera och konfigurera, de är designade med både fäste för DIN-skena och väggmontage, vilket gör installationen enklare och de fungerar efter installation i åratal utan tillsyn.

Switchar från Lantech

Robusta, certifierade och hållbara nätverk

En sak ingenjörerna vet när de utvecklar nya produkter är att switcharna kommer att används i olika miljöer och förmodligen i applikationer de tidigare inte hört talas om. När en switch skall användas i en gruva eller på en oljerigg ser förutsättningarna olika ut. Men det finns ett par likheter. Switchar för den här typen av applikationer måste vara avsevärt mer robusta och tåligare än kommersiella switchar och de måste klara extremt stora temperaturvariationer.

Lantechs switchar är robust konstruerade och håller en hög standard, de är utformade för kritiska nätverksmiljöer. Med IP30 kapsling i metall som standard ger Lantechs produkter ett bättre grundskydd än en plastkapsling. Alla produkter testas och certifieras enligt EMC och säkerhetsnormer, de genomgår en rad tester som inkluderar fritt fall, test mot stötar och mot vibrationer. Ett utöat driftstemperaturområde från -40 till 75°C är också tillgängligt för vissa modeller, något som ytterligare breddar användningsområdet. Switcharna designas med kompakta yttermått för att ta minimalt med plats, de flesta av våra switchar har också ett brett spänningsmatningsområde eller finns i olika modeller för olika inspänning.

Stabila och organiserade nätverk som fungerar

Lantech har stöd för en rad olika ringnätverksstandarder, med ett ringnätverk är det möjligt att hitta en ny uppkopplingsväg blixtsnabbt, beroende på protokoll går det att hitta en ny uppkopplingsväg på mindre än 10 ms vid kommunikationsstörningar i nätverket. Om den primära uppkopplingen bryts kan en alternativ väg användas tills dess att den primära uppkopplingen kommit igång igen. Ringnätverk är därför ypperliga i nätverk som alltid måste fungera. För att säkerställa maximal upptid är Lantechs switchar utformade med redundanta strömförsörjningsingångar, så genom att använda dubbla nätaggregat eller strömförsörjningar ges en mer stabil och pålitlig energiförsörjning.

Unmanaged switchar

Unmanaged switcharVåra oövervakade switchar erbjuder hög kvalitet och många års problemfri drift. Dessa switchar är oövervakade switchar/unmanaged switchar med en konstruktion som klarar många års problemfri drift i tunga miljöer, switcharna är framtagna för att möta de högt ställda kraven från industriella nätverk. Modellerna är anpassade för enkel driftsättning och är inrymda i en tålig IP30 kapsling med fem års garanti, det finns en rad utföranden med kapslingsklasser upp till IP67. Möter både industriella EMI och EMC-standarder samt maskindirektiv och säkerhetsstandarder som UL.

Övervakade switchar

Övervakade nätverksswitcharLantechs managed/övervakade switchar erbjuder avancerade funktioner som klarar högt ställda nätverkskrav. Varje switch har stöd för ringnätverk som ITU G.8032 eller Pro-Ring, och kan skapa redundanta nätverk med snabb återanslutning via reservväg om den primära länken bryts. Nätverken kan övervakas bland annat via SNMP, IEEE 802.1ab LLDP, Cisco CDP beroende på modell. Samtliga switchar har genomgått hårda tester i laboratorie och i verkligheten. Switcharna inryms i IP30-klassad kapsling som standardutförande finns i en rad olika modeller med kapslingsklasser upp till IP67. Switcharna hanterar avancerade nätverksfunktioner som IPv6, DDM, SSH/SSL, TACAS +, ACL, IGMP v3, DHCP, med mera.

Filtrera produkter Found 42 results
Antal nätverksportar
Nätverksport egenskaper
Matningsspänning
Kapsling
Temperaturtålighet
Godkännanden
Back To Top
Sök