skip to Main Content
En trådlös brygga används för att sammankoppla nätverkssegment, till exempel trådlöst (om det är en trådlös brygga).Fördelen med en brygga är att den är helt transparent vilket minimerar behovet av konfiguration av övriga nätverksanslutna enheter.

Trådlös brygga

Man kan förenklat se en trådlös brygga som en trådlös nätverkskabel som kan ansluta en enhet med ethernetport till en annan nätverksport eller till internet.

Ett exempel på när bryggor används är när två kontor eller fabriker som delar nätverksadresser skall sammankopplas till ett och samma nätverk. Ett annat exempel är pumpstationer för vatten i en kommun där varje pumpstation utgör en del av ett gemensamt nätverk.

Brygga för trådlös sammankoppling av nätverk
Radiolänkar för ethernet

RADWIN radiolänk

Nätverksbryggor för riktigt höga hastigheter, länka samman fasta objekt med upp till 250 Mbit/s överföringshastighet eller rörliga objekt med 100 Mbit/s i hastigheter upp till 250 km/h.

Brygga/radiolänk

5W radiomodem med display SATELLAR XT 5 RC

SATELLAR radiomodem

Radiomodem ger en trådlös kabelförlängning för till exempel ethernet. SATELLAR ethernetradiomodem som kan brygga samman nätverk över riktigt långa avstånd i industriella applikationer.

SATELLAR radiomodem

IP68 klassad nätverksenhet

Cerio OW-300N2-A2

Trådlöst wifinätverk med robust kommunikation för utomhusbruk (IP68). Kan användas för att brygga samman nätverk på avstånd upp till något hundratal meter.

Wifi-brygga

Bryggan har till skillnad från en router ingen uppfattning om var i ett nätverk specifika nätverksadresser finns. För att skicka ett datapaket använder den sig därför av en broadcastmodell för att förmedla paketet till sin mottagare. För att undvika ytterligare broadcasts lagrar många bryggor information om vilken mottagare den skall skicka till vilket minimerar onödig trafik i luften (något som kan dra ned prestanda i nätverket). Just prestanda kan vara en akilleshäl hos vissa bryggor om den saknar denna förmåga. En switch är exempel på en brygga med två eller flera portar och en brygga är mer avancerad än en ren nätverksrepeater eller nätverkshub.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök