skip to Main Content
Oavsett om du vill sammanlänka två nätverk över kortare avstånd eller bygga stora nätverk för övervakning och styrning av elkraft eller vattenförsörjning har vi passande lösningar och byggstenar.

Vad är skillnaden mellan router och brygga?

Det är ibland svårt att hålla isär begreppen modem, router och brygga. När det gäller trådlös överföring av IP-trafik har vi i huvudsak trådlösa routrar och bryggor, även om många refererar till dem som trådlösa modem.

En router länkar samman nätverk med olika nätverksadresser, till exempel är internet byggt av många olika routrar. En brygga används för att länka samman kluster eller segment av ett och samma nätverk.

Radiolänk för ethernetkommunikation
Basstation Radwin 2000

Höghastighetsradiolänkar

Bredbandslänkarna från RADWIN erbjuder höga hastigheter, full duplex och kan täcka avstånd upp till flera mil. För frekvensband upp till 6 GHz och i en rad olika utföranden. Hanterar upp till 750 Mbit/s fast eller mobilt. Med AES256 kryptering och möjlighet att bygga punkt till punkt nät eller nät med flera användare med dedikerad bandbredd.

Radiolänkar

IP68 klassad nätverksenhet

Wifi brygga för tuffa tag

Indunium Wi310 är en robust, damm- och vattentät radiolänk med en mycket hög kvalitet som är IP68 klassad och utrustad med inbyggt åskskydd. Den kommunicerar i hastigheter upp till 300 Mbit/s och erbjuder 256 bitars kryptering.

Robust brygga

Ethernetradiomodem och router

Router för långa avstånd

SATELLAR är möjligheternas radio, moduluppbyggd med Linuxmjukvara och expansionsmöjligheter. SATELLAR används för överföring av TCP/IP trafik över långa avstånd, flera mil är inga problem. SATELLAR har en intelligent uppbyggnad för att maximera hastigheten i IP-trafiken. SATELLAR är en robust ethernetradio för långa avstånd och komplexa nät.

SATELLAR ethernetradio

Conel 3G router UR5v2

3G och 4G routers

Routrar för säker uppkoppling via mobilnäten, en stabil länk över 3G eller 4G börjar med en bra router. I vårt sortiment finns en rad olika routrar för säker uppkoppling av nätverk över internet. Med möjlighet till VPN-tunnel och i kombination med andra inbyggda säkerhetsfunktioner kan en stabil anslutning erhållas.

Mobilroutrar

Nätverksrouter

För kabel

Induo har ett komplett utbud av trådbundna routrar för dig som söker en kabelbaserad lösning för robusta nätverk. Via vårt varumärke Induo Net erbjuder vi nätverkslösningar för kopparkabel och fiber. Med routern XR5i kan till exempel separata nätverk skapas som kan fungera åtskilt, simultant men dela en internetförbindelse.

nätverksroutrar

Vad är en router?

En router är en nätverksansluten enhet som sammankopplar flera lokala datornätverk och styr datatrafiken mellan dessa nätverk. Stora nätverk utgörs ofta av många routrar som paketet måste passera innan det når sin slutdestination. En router använder interna tabeller, routingtabeller, där information om hur paketet skall dirigeras lagras. Dessa tabeller kan bestå av manuellt inlagd information eller skapas dynamiskt genom en automatiserad process. Routingtabellen används för att vid varje givet tillfälle beräkna bästa vägen för paketet som ska förmedlas vidare.

Vad är en brygga?

Medan en router sammankopplar skilda nätverk så länkar en brygga samman nätverkssegment. En trådlös brygga konverterar trådbundna nätverkssegment trådlöst. Ett exempel är två kontor eller fabriker som delar nätverksadresser där man vill sammanlänka båda näten i ett och samma nätverk. Det andra exemplet kan vara pumpstationer i en kommun där varje pumpstation skall vara en del av ett gemensamt nätverk.

Symbol för router

Har du en fråga? Kontakta oss!

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök