skip to Main Content
Produkten har utgått
ESIM4 är en batteridriven, mångsidig och kompakt GSM-enhet för styrning och övervakning av till exempel tryck, temperatur, rörelse eller nivåer. Enheten är inrymd i en vädertålig kapsling och kan drivas på batteri i upp till 2 år, beroende på konfiguration.

Temperatur-, tryck- och driftsövervakning.

ESIM4 kan hantera upp till 10 användare för systemkonfiguration, styrning och mottagning av larm via SMS-meddelanden och telefonsamtal.

ESIM4 har två stycken ingångar (digitala) som kan programmeras som NC eller NO alternativ kan de konfigureras för annan funktionalitet. Den ena ingången kan konfigureras till att mäta analoga signaler och den andra ingången kan även användas för att ansluta upp till åtta stycken temperaturgivare. En open collectorutgång kan hantera mindre laster och styrs via SMS (av/på/valfri tidsperiod).

BATTERI
INGÅR
Skruvplint
Inkl.antenn
Garanti

Temperaturgivarna finns i en rad olika utföranden och kan mäta temperaturer inom spannet -55°C och +125°C, de kan skicka temperaturlarm vid valfri undre och övre temperaturgräns, dessa gränser kan anges individuellt för varje givare. Du kan namnge varje temperatursensor och temperatursensorerna de finns i en rad olika utföranden för mätning i luft eller vätska, som anliggningsgivare för rör och för att mäta lufttemperatur inomhus eller utomhus.

Enheten har även en inbyggd vibrationssensor som kan användas för att skicka larm om ESIM4 detekterar rörelser i det objekt den är ansluten till, dess känslighet är dessutom programmerbar för att passa olika situationer.

Optimera batterilivslängden

Eftersom ESIM4 drivs på batteri är det viktigt att i alla lägen maximera tiden mellan batteribyten. ESIM4 är normalt i viloläge men om en händelse inträffar aktiveras den och skickar larm via SMS alternativt ringer upp behöriga användare. Du kan sätta gränser för den analoga ingången, om aktuellt gränsvärde nås vaknar enheten och skickar larm, om larmet återställs så skickar enheten ett återställningslarm. Den analoga ingången och tempsensorer avläses vid satta tider, fabriksinställningen är satt till varje timme (detta intervall är programmerbart), då givarna avläses varefter enheten återgår till viloläge.

Det går även att schemalägga när enheten skall vakna upp och skicka statusuppdateringar. Enheten startar upp och spänningssätter eventuella givare (den kan strömförsörja analoga givare med upp till 12 V, 200 mA), därefter skickar den en statusuppdatering och återgår sedan till viloläge efter en viss tidsperiod.

Om batteriet börjar ta slut skickas ett larm att det är dags att byta batterier, enheten strömförsörjs med fyra stycken AA batterier som ingår i leveransen. ESIM4 levereras i en vädertålig kapsling med en kort antenn placerad inuti kapslingen, vid installationer i applikationer som är långt från basstationen kan en extern antenn anslutas.

Enkel att koppla in och använda

Anslutning av elektriska signaler görs via ESIM4s skruvplint och konfigurationen hanteras via SMS eller via USB med hjälp av ett kostnadsfritt konfigurationsprogram och PC.

Vi levererar ESIM4 med eller utan abonnemang, den är inte bunden till någon operatör. Ett tips är att telematikabonnemang med SMS kostar från några tior i månaden och är ett intressant alternativ till kontantkort.

Konfigurationsprogram
Manual ESIM4 engelska

Temperaturövervakning och vibrationslarm
Teknisk specifikation ESIM4
Frekvensområde: GSM 900/1800
Ingångar: 1 st digital NO/NC eller analog 4-20 mA, 1 st digital NO/NC eller 1 st temperatursensor (Maxim®/Dallas® DS18S20, DS18B20)
Utgång: 1 st open collector max 500 mA@30 V
Övriga anslutningar: Mikrofoningång, USB-kontakt för programmering
Antal användare: 10 individuella nummer
Temperaturområde: -30°C till +55°C
Backupbatteri: 9 V 250 mAh Ni-Mh 6F22 (tillval)
Kapsling: Plastkapsling
SIM-kortsplats: 1 st
Mått: 96x59x34mm
Övrigt: Programmering via USB eller SMS
Artikelnummer: B800056
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information
GSM-uppkoppling stöds av produkten

Olika temperaturgivare Dallas 1-wire

Temperaturgivare

Dallas 1-wire givare för olika utföranden och mätning av luft eller vätskor.

Temperaturgivare

Antenn för apparatskåp eller fasadmontage

Extern antenn

Kraftfull extern antenn med bra prestanda för situationer med dålig mobiltäckning.

Antenn

Kompetent SMS-sändare med app

Multiguard Light

Anslutningsmöjlighet för en rad olika I/O och möjlighet att montera på DIN-skena. Rikt urval av funktioner och möjlighet att styra via app, sms eller samtal.

Multiguard Micro

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök