skip to Main Content
Produkten har utgått.
DA4 är en GPRS baserad logger för datainsamling som är särskilt lämpad för applikationer som inte har fast strömförsörjning. Batteriet ha en livslängd på upp till 8 år litet beroende på applikation och vilka givare som ansluts.

Håll koll på driftstatusen via GPRS.

Batterilivslängden är beroende på hur många givare och vilken typ av givare som används, även mätfrekvensen påverkar batterilivslängden. Om man önskar en riktigt bra livslängd i fält är det också viktigt att välja rätt typ av batteri.

Batteri
Olika alt
Kapsling
Garanti

DA4 mäter och lagrar värden och skickar dem på inställda tider vidare till överordnat system. Hur ofta enheten skall mäta och programmeras fritt beroende på önskad batterilivslängd och hur ofta applikationen kräver att mätvärden överförs. Mellan varje mätning och överföring stängs GSM-enheten av och loggern sätts i ett strömsparläge. Vid akut driftsavvikelse kan enheten omedelbart vakna ur strömsparläget och se till att larma så att ansvariga kan sätta in rätt åtgärder.

Loggade data skickas vidare till överordnat system alternativt som SMS. Om du har ett överordnat system och vill ha in mätvärdena i det så finns där olika lösningar beroende på system och protokoll som används, fråga oss så berättar vi mer hur du skall lösa det rent praktiskt. För den som saknar överordnat system erbjuder vi en internetbaserad övervakningstjänst anpassad för DA4 loggern.

DA4 loggern har två räknaringångar (counters), två stycken digitala och två analoga ingångar. En digital utgång (open collector) kan användas för att styra ett relä, summer eller motsvarande. Loggern har en RS-232 port men för den som önskar ytterligare I/O-anslutningar finns möjlighet att bygga ut loggern med expansionsmoduler som ger tillgång till fem ytterligare I/O-portar.

När loggern är installerad mäter den och lagrar data i det interna minnet. Hur ofta du vill mäta är fritt programmerbart. Överföring till överordnat system görs vid valda intervall. Du kan alltså mäta till exempel en gång var tionde minut men överföra loggade värden en gång i veckan, allt beror på hur lång batteridriftslängd du önskar. Om ett värde överskrider satta gränsvärden, flöde, tryck eller nivå, skickas ett varningsmeddelande omedelbart. Efter att produkten installerats går den att kontakta via GPRS för att göra ändringar i konfigurationen. Batteriets driftspänning inkluderas vid varje överföring av data.

Varje situation är unik och därför har vi en rad olika kapslingar till DA4 loggern beroende på vilken täthetsklass och batterityp som behövs i din applikation. Kontakta oss för vidare diskussioner om just din applikation.

Manual GPRS-logger DA4

Teknisk specifikation DA4 logger
Frekvensområde: GSM 900/1800/1900
Ingångar: 2 x pulsingångar (counter, räknare) max 100 Hz, 2 x digitala ingångar, 2 x analoga ingångar
Utgång: 1 st open collector
Anslutningsmöjligheter: Port 1: 1 x RS232 – med RJ45 anslutning
Port 2: 1 x CNT – med RJ45 anslutning:
– 2 counters/2 digitala ingångar
– 2 analoga ingångar
– 1 digital utgång open collector
Port 3: CIO med RJ45 anslutning, Möjlighet att ansluta upp till 5 I/O, analoga/digitala ingångar samt digitala utgångar
Matningsspänning: 10-30 VDC
Strömförbrukning: 1 mW (sleep-mode)
350 mW (GSM stand-by)
1 W (GPRS on-line)
3,5 W (GPRS Tx)
Temperaturområde: -20°C till +55°C
Antennkontakt: FME, 50 ohm
Vikt: 150 g
Mått: 30 x 90 x 102 mm utan kapsling
Övrigt: Olika kapslingar på begäran
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information
Logger för GSM/GPRS
Batteridriven GSM-signalomvandlare ESIM4

ESIM4

En batteridriven I/O-sändare med GSM. Analoga och digitala ingångar samt temperaturövervakning och vibrationsdetektering. Inrymd i vädertålig IP65 kapsling.

ESIM4

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök