skip to Main Content
Produkten har utgått och ersatts av ESIM251.

I/O-överföring för GSM-nätet.

En kostnadsvänlig I/O-överföringsmodul för integration i befintligt apparatskåp (vi har en kapslad version också). Med fyra digitala ingångar, en digital utgång och en sabotagebrytare är Gecon Lite lämpad för mindre system eller där behovet av antal I/O eller larmpunkter är begränsat.

Gecon Lite är en produkt som används för fjärrstyrning, larm och övervakning. Den har fyra ingångar och en reläutgång som kan styras och övervakas via SMS.

Ingångarna bevakas löpande och när ingångens nivå förändras meddelas berörda mottagare, varje ingång kan ställas till att kontakta olika mottagare så att varje meddelande kan styras direkt till den eller de berörda personerna. Ingångarna kan konfigureras som larmingångar eller driftstörningsingångar. När man använder en ingång som larmingång kontaktas berörda nummer via SMS och dessutom genom att varje nummer rings upp. Om ingången används som driftstörningsingång skickas ett SMS vid förändring av ingångens status och ett SMS vid återställning. Textinnehållet i SMS meddelandena kan programmeras med valfri text för varje enhet.

Modulen har en reläutgång för laster upp till 0,5 A/30 VDC, som kan styras med SMS. Reläet kan slås av, slås på eller ställas i ett växlande läge där reläutgången skiftar nivå i intervaller om 1 till 60 sekunder.

Gecon har inbyggd sabotagebrytare, monterad direkt på kretskortet. Den har även en ingång för extern sabotagebrytare när man vill placera ytterligare en larmkontakt på platsen där produkten är monterad. På produkten finns lysdioder som indikerar driftsstatus, vid inbyggnad kan dessa vara svåra att se under normal drift, därför finns en LED utgång så att man kan montera en extern statusdiod där den är lättare att se.

Gecon Lite har inbyggd GSM modul och en SMA antennkontakt för anslutning av extern antenn. Antennkontakten möjliggör montering av antennen på utsidan av apparatskåpet, larmskåpet, fordonet eller fastigheten där produkten är installerad. Gecon Lite levereras med 1/2-vågsantenn.

Gecon lite används även som en fristående larmenhet kopplad till ett styrsystem för att inkalla jourpersonal eller motsvarande vid driftstörningar i större nät. Vid mottaget larm kan man till exempel använda den inbyggda ingången för att styra funktioner vid det aktuella objektet.

8-18 VDC
1+4 ansl
Skruvplint
Garanti

Gecon lite drivs med 8-18 V och alla anslutningar sker med skruvplintar. Utångarna kan hantera laster på 30 V/0,5 A. Gecon lite har en inbyggd GSM modul för 900/1800 MHz.

Teknisk specifikation Gecon Lite
Frekvensområde: GSM 900/1800
Ingångar: 4 st
Utgång: 1 st relä max 30 V/0,5 A
Sabotagelarm: 1 st microbrytare samt 1 st ingång
Driftstatus: Intern LED samt 1 st utgång för extern LED
Matningsspänning: 8-18 VDC
Strömförbrukning: 25 mA @ 12 V (stand-by)
350 mA maxförbrukning
Temperaturområde: -10 – +40°C
Antennkontakt: SMA, 50 ohm
Kapsling: För inbyggnad, plastkåpa finns som tillval
Vikt: 140 g
Mått: 20 x 70 x 80 mm
Övrigt: Levereras med 1/2-vågsantenn och fästvinklar i plast
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information
Styr och övervaka via SMS
Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök