skip to Main Content
Produkten har ersatts av SmartMotion.

Conel Bivias v2 är en 3G/4G-router för applikationer där uppkopplingen är extremt viktig. Genom att två samtidiga 3G/4G moduler används och är i ”hot standby” så är routern alltid redo för överföring via den primära eller sekundära operatören. Det går att kombinera två olika operatörer med 4G eller 3G i routern.

Router med flera uppkopplingsvägar

ConelBivias v2 levereras i en tålig och ändamålsenlig aluminiumkapsling med två inbyggda 3G/4G-moduler där du rekommenderas använda en operatör per modul då det ger bäst redundans. Bivias v2 är en router tänkt för applikationer där tillgänglighet, pålitlig uppkoppling och prestanda är kritiskt.

10-30 VDC
1-3 st
TILLVAL
2 SIM
2 x 3G/4G

Vi rekommenderar att du använder LTE, även om routern även går att beställa med 3G och HSPA+, eftersom vi tror att du som söker en sån här router arbetar med en applikation som kräver både snabbhet och tillgänglighet. Idag är LTE näten på stark frammarsch och dess kapacitet är väl tilltagen. Bivias v2 kan hålla två moduler igång samtidigt vilket ger en snabb växling till backup-operatören om uppkopplingen med den primära operatören inte håller tillräcklig kvalitet (för svag signalstyrka till exempel). Naturligtvis kan du själv välja kombination av moduler i routern men vissa kombinationer är beställningsvara.

Conel bivias v2 router

Utförande

Conel Bivias v2 har i grundutförande en Ethernetport (10/100) och en USB port samt en I/O-port som kan styras/övervakas via SMS-kommunikation. Vid aktivering av portens ingång kan SMS skickas och utgången kan användas för att styra ansluten utrustning tillexemple. Routerns två extraportar kan utrustas med ytterligare portar/gränssnitt. Du kan välja mellan Ethernet, RS-232, RS-485, I/O eller MBUS. Routern kan beställas med wifi och då försvinner en av de två expansionsportarna till wifi-uppkoppling. Routern kan också utrustas med inbyggd GPS.

Bivias kan utrustas med tre ethernetportar och kan då fungerar den som nätverksswitch vilket minskar behovet av en extern nätverksswitch i vissa tillämpningar. Routerns nätverksportar kan även ställas in som separata nätverk.

Bivias v2 spänningsmatas med 10-30 V och vid leverans medföljer fäste för DIN-skena, antenner (beroende på val av modul) och nätaggregat.

Robust Conel router i aluminiumkapsling
Conel Bivias v2 har stöd för två 3G- eller 4G-moduler, dessa kan kombineras fritt men vi levererar nästan uteslutande Conel Bivias v2 med dubbla 4G-moduler, dessa har även fallback till 3G, EDGE och GPRS om täckning via LTE saknas.

Övriga funktioner

Konfiguration av Bivias v2 är lätt att hantera och kräver endast en webläsare, uppkoppling mot routern löses lokalt via nätverket eller på distans. Vissa av routerns funktioner kan styras via SMS bland annat kan man starta om routern på distans eller hämta aktuell fältstyrka.

INGÅR
VPN
Tillval
IN + UT
Garanti

Bivias v2 har en hel uppsättning nätverksfunktioner, till exempel NAT, SSH samt automatisk tidssynkronisering via NTP-server. Du kan använda routern med SIM-kort med fasta IP adresser eller använda tjänster för dynamiska IP-adresser.

Routerns firmware bygger på Linux, det kan enkelt anpassas med en rad funktioner, mjukvarumoduler, som ger tilläggsfunktioner. Dessa är kostnadsfria och ger nyttiga tilläggsfunktioner med allt från industriella nätverksprotokoll till VPN-stöd.

Fjärrövervaka ditt system

R-SeeNet är en routerövervakningsprogramvara som både är användbar och kostnadsfri (upp till fem enheter). Mjukvaran hämtar dina routrars driftsstatus löpande och loggar informationen i en databas. Därmed är det möjligt att se realtidsdata för routrarna i din applikation samt historik för varje router. R-SeeNet ger dig tillgång till driftsdata för varje enskild router och ger dig tillgång till faktorer som signalstyrka, mobilnätets tillgänglighet, antal tappade paket och mobilnätets latens.

Säkert uppkopplad via tunnlar

Redan vid leverans har routern en rad implementerade funktioner för olika tunnelprotokoll och stöd för vanliga VPN-tunnlar, IPSec, Open VPN, SSL, L2TP, X.509 och GRE tunnlar.

Backup med VRRP

Conel Bivias v2 har stöd för Virtual Router Redundancy Protocol, VRRP, ett protokoll som gör det möjligt att använda en router som standbyrouter för en annan router, det här är väldigt användbart då det ökar säkerheten i uppkopplingen ytterligare.

Industriprotokoll

4G routern har stöd för Wireless M-bus, Modbus och M-Bus, industriella gränssnitt som är standardiserade och därmed gör inkoppling av routern enkel.

Testa en 4G-router med SIM-kort i 30 dagar utan kostnad

Senaste mjukvaruversion
Manual Conel Bivias
Komigång med Conel V2 router
Konfigurationsmanual
AT-kommandon
E8-certifikat

Router med antenner, nätaggregat och lätt men robust aluminiumkapsling
Teknisk specifikation Conel bivias v2
Frekvensområde 4G: 800, 900, 1800, 2100, 2600 MHz
Frekvensområde 3G: 900/2100 MHz (HSPA+)
Frekvensområde GSM: 850/900/1800/1900 MHz
Överföringshastighet: 100 Mbit/s max nedladdningshastighet (LTE)
21,1 Mbit/s max nedladdningshastighet (HSPA+)
50 Mbit/s max uppladdningshastighet (LTE)
5,76 Mbit/s max uppladdningshastighet (HSPA+)
Gränssnitt: Ethernet, USB-Host (type A), I/O-port
Gränssnitt tillval (extraport 1): RS-232,RS-485, M-BUS, Ethernet eller I/O
Gränssnitt tillval (extraport 2): RS-232, RS-485, Ethernet, wifi eller M-BUS
Stöd för: DHCP, NAT, IPsec, IPsec, OpenVPN, L2TP, VRRP, SSH, PPPoE Bridge, SNMP, HTTPS, QoS, RIP, BGP, OSPF, PPTP
Matningsspänning: 10-30 VDC
Effektförbrukning: 5,5 W
Temperaturområde: -30 – +60°C
Antennkontakt: SMA 50 Ω (3G/4G), RP-SMA 50 Ω (wifi)
Kapsling: Aluminium
Vikt: 350 g
Mått (B D H): 42x80x148 mm
Artikelnummer: B018074 HH (HSPA+/HSPA+)
B018076 LH (LTE/HSPA+)
B018078 LL (LTE/LTE)
B018081 LL wifi (LTE/LTE+wifi)
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information
Uppkoppling via olika mobilnät100 Mbit/s med 4G
4G router conel bivias

Installera mjukvarumoduler

Utökade mjukvarufunktioner

Genom en rad olika mjukvarumoduler kan du helt kostnadsfritt addera funktioner till routern som omstart vid tappad kontakt.

Mjukvarumoduler

Koppla upp en VPN-anslutning med Conel router

VPN-tunnlar

VPN-tunnel, GRE-tunnel eller IP-Sec, säker uppkoppling av routern via tunnlar är efterfrågat och användbart.

VPN-tunnlar

R-Seenet

Övervakning av nätet

Övervaka ditt nät, se driftshistorik eller status i realtid. Övervakningsprogrammet är kostnadsfritt upp till fem routrar.

R-SeeNet

Antenn för mastmontage GSM, 3G och 4G

Antenner

Med en kraftigare antenn kan du nå längre eller högre hastigheter. Vi har antenner för GSM, 3G, 4G och Net 1s nät.

Antenner

SmartMotion

Router med dubbla 4G-moduler4G router med två operatörer varav en kan vara Net1 som använder LTE450 med bra täckning och prestanda.

SmartMotion

Knyt samman flera routrar

Modem bonding

Med modem bonding kan två eller flera routrar användas för uppkoppling parallellt vilket ger snabbhet och stabilitet.

Modem bonding

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök