skip to Main Content
Från tjeckiska Conel kommer den som presenteras av Conels svenska representant Induo Wireless. Loggern är framtagen för datainsamling via GPRS och är särskilt lämpad för applikationer som saknar ordinarie strömförsörjning.

DA4 är en GSM/GPRS baserad logger som drivs med batteri. Beroende på applikation kan batteriet ha en livslängd på upp till 8 år. DA4 mäter och lagrar värden och skickar dem på inställda tider vidare till överordnat system, till ansvarigs mobiltelefon som SMS, alternativt till en internetbaserad tjänst speciellt anpassad för produkten. Hur ofta enheten skall mäta och hur ofta värdena skall skickas vidare kan programmeras fritt beroende på önskad batterilivslängd och hur ofta applikationen kräver att mätvärden överförs. Mellan varje mätning och överföring försätts enheten i ett strömsparläge. Om en extrem situation inträffar kan enheten omedelbart väckas ur strömsparläget och sätta sig i kontakt med ansvariga.

DA4 kommunicerar via GPRS eller via SMS. Den har två stycken räknaringångar (counter), två stycken digitala ingångar och två stycken analoga ingångar. Dessutom finns en digital utgång av open collector typ för styrning av ett relä, summer eller motsvarande. För den som önskar fler anslutningar finns möjlighet att bygga ut routern med en expansionsmodul med fler I/O-portar.

Väl installerad går loggern att kontakta via GPRS nätet, på det sättet kan man lätt göra ändringar i konfigurationen.   För den som vill integrera enheten i ett modernt styrsystem finns flertalet valmöjligheter att få in alla värden direkt i befintligt system.

”Vi har gjort en del fälttester under våren och sommaren och sett att produkten fungerat mycket bra på fältet för mätning och loggning. Vi är övertygade att det finns en rad olika applikationer på marknaden för mätning och övervakning av olika processer där möjligheten till strömförsörjning är begränsad och där en pålitlig kommunikationsplattform behövs” säger Ulf Seijmer, Marknadsansvarig och Creative Director hos Induo.

Varje överföring kompletteras med driftstatus från DA4 loggern, där bland annat intern temperatur och driftspänning är inkluderad vid varje överföring av data. På så vis kan beslut om batteribyte tas i god tid.

GPRS-logger

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök