skip to Main Content

Induo Wireless har ingått ett avtal med Lenko Snow i Östersund om leveranser av produkter för trådlös kommunikation till Lenkos system för automatisk tillverkning av konstgjord snö. Avtalet mellan företagen omfattar leveranser under 2011 och 2012.

”För oss på Lenko är det av yttersta vikt att kommunikationen fungerar och att vi har en stabil leverantör. Vi har ett nära samarbete med Induo och är glada att ha tecknat ett nytt avtal om fortsatta leveranser av produkter för trådlös kommunikation” säger Kent Norberg på Lenko.

Lenko är ett svenskt företag som var pionjärer på helautomatiska snöproduktionssystem. Idag levereras Lenkos snösystem över hela världen. Processen är helautomatisk och förlitar sig till stora delar på överföring via radio. I de helautomatiska systemen anpassas balansen mellan luft och vattenmängd kontinuerligt. Kanonerna startar snöproduktionen och reglerar flödena utifrån de rådande väderförhållandena där varje kanon står. SATELs radiomodem används i många av de anläggningar Lenko levererar. Radiomodemen ger användaren flexibilitet att placera sina snökanoner var som helst i backarna. Användarna av Lenkos system har höga krav på sin kommunikationslösning. Anläggningen skall fungera utan störningar under hela säsongen, annars blir det ett ekonomiskt avbräck för de som driver backen.

”Vi på Induo är stolta över det fortsatta förtroendet för leveranser av SATELs radiomodem till Lenko. Det fortsatta förtroendet från Lenko är en följd av den pålitliga kommunikation i daglig drift under extrema förhållanden som vi har kunnat uppnå med SATELs radiomodem” säger Mikael Flodström, delägare och Försäljningschef på Induo.

Lenko Snow

Företaget grundades av entreprenören Lennart Nilsson 1955. I slutet av 70-talet påbörjades utvecklingen av den första snökanonen vilken lanserades 1983. Lenko Snow har tillverkat mer än 7 000 snökanoner och all produktion sker i Östersund. Omsättningen är drygt 150 miljoner kronor.

Uppkopplad snökanon

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök