skip to Main Content
Safir från franska Jay Electronique är en fjärrstyrning för industrin som bygger på fyra typer av fjärrstyrningar med inbyggt nödstopp. Safirserien kan integreras direkt mot olika styrsystem och blir då en förlängning av styrsystemet samtidigt som det blir tätt integrerat med den aktuella applikationen. En knapptryckning kan till exempel bli ett MODBUS-datapaket som skickas direkt in i styrsystemet. Samtidigt kan den handhållna enhetenvisa feedback från styrsystemet direkt i enhetens display och visa värden som aktuell lastvikt, gränslägen, larm eller feldiagnostik.

Dubbelriktad fjärrstyrning

Safir erbjuder en dubbelriktad länk för högsta säkerhet och kan lätt anpassas till olika applikationer dels genom brett urval av reglage, dels genom en anpassningsbar, bakgrundsbelyst, antireflex LCD. Displayen kan även visa information som batteriets laddningsnivå, radiolänkens signalstyrka eller identitet på den utrustning som fjärrstyrs. Användargränssnittet kan anpassas med hjälp av en medföljande programvara, eller från det aktuella styrsystemet.

Säkerhet är viktig i Safir produktsortimentet. Nödstoppsfunktionerna uppfyller SIL 3 enligt EN 61508 och PLe enligt EN 13849. Funktionsknapparna är certifierade för SIL 2 enligt EN61508 eller PLd enligt EN13849. Safirs fjärrkontroller finns i fyra modeller, Beta, Gama, Pika och Moka, och finns som handburna enheter eller midjesändare.

Safir kan kompletteras med en IR-mottagare, denna gör det möjligt att begränsa så enheterna bara kan användas i speciella säkerhetszoner. Detta uppnås genom att en infraröd sändare måste stå i förbindelse med handenheten och om IR-förbindelsen bryts upphör funktionen.

Mer om produkterna

Radiostyrning för industrin
Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök