skip to Main Content
Induo lanserar en lösning för reglering och styrning via GPRS i samarbete med Multicom Security. Den nya lösningen ger möjlighet att via GPRS och SMS fjärrstyra och övervaka processer och maskiner inom områden som byggnadsautomation, industriautomation, processtyrning och övervakning. Genom ett exklusivt abonnemangserbjudande från Multicom öppnas enligt Induo nya marknader och möjligheter.

”Vi har en stark tro att det finns ett uppdämt behov av en kostnadseffektiv hårdvara som självständigt kan styra enkla processer lokalt och som vid behov skall meddela sig med omvärlden eller gå att nå på distans. Det finns massor av objekt på marknaden, nya som gamla, som behöver en mångsidig och konkurrenskraftig lösning som kan kommunicera med omvärlden via GSM näten. Sedan i höstas distribuerar vi en sådan hårdvaruplattform men för att riktigt nå ut till den breda marknaden behövs ett mobilabonnemang med fast IP adress och en låg månadskostnad så att kunden kan koppla upp sig mot enheterna i fält för fjärrkonfiguration eller övervakning. Tack vare samarbetet med Multicom kan vi erbjuda det marknaden efterfrågar”, säger Ulf Seijmer, marknadsansvarig på Induo.

Fjärrstyrnings-/fjärrövervakningsenheten TWCT20 från Induo används för att övervaka eller styra processer via GSM nätet. Genom att TWCT20 förses med ett abonnemang från Multicom får varje enhet en unik fast IP adress vilket gör att den blir tillgänglig via internet. Därmed kan användaren av systemet koppla upp sig mot enheterna även efter installation från snart sagt vilken dator som helst. Genom samarbetet med Multicom Security kan detta erbjudas från 49 kr i månaden.

TWCT20 har en inbyggd webserver vilket gör att användaren i realtid kan se varje ingångs status i enheten och direkt i webläsaren göra ändringar i konfigurationen. TWCT20 har en programmerbar logik som själv kan utföra åtgärder om situationen så kräver. Förändras en parameter i den lokala anläggningen kan TWCT20 utföra åtgärder samtidigt som ansvariga meddelas via SMS eller e-post. Den ansvarige kan då snabbt logga in i enheten via internet och utföra enkla åtgärder eller skapa sig en uppfattning om problemets omfattning så att rätt insatser sätts in.

Genom avancerade inbyggda styrfunktioner i TWCT20 kan produkten ersätta behovet av en lokal PLC (Programmable Logic Controller) eller styr- och reglersystem i enklare applikationer. Installationsförloppet är flexibelt, eftersom enheten kommunicerar via GSM nätet kan den installeras utan att hänsyn behöver tas till befintliga kabelförläggningar eller installation av externa kommunikationslösningar som ADSL eller telefonmodem.

TWCT20 loggar allt som inträffar, användaren kan därför närhelst det passar logga in i enheten via mobilnätet och se vad som hänt under en valfri tidsperiod. Tack vare åtkomsten via mobilnätet kan uppdateringar av systemet skötas utan att åka till platsen, bra för såväl miljön som plånboken.

”Vår övertygelse är att det finns massor av anläggningar ute som behöver styrning och reglering av den här typen, vi tror att det finns ett uppdämt behov av en flexibel standardprodukt för enklare styrapplikationer. Med en kostnad på under 2000 kr för produkten och 49 kr i månaden i abonnemangskostnad öppnas nya dörrar” säger Ulf Seijmer Marknadsansvarig på Induo.

Mer om erbjudandet

Erbjudandet gäller abonnemang tecknade innan sista mars 2010.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök