skip to Main Content
Radiomodemet SATELLINE-3AS har släppts i en ny version där användare i GPS-applikationer får utökade användningsområden och minskade kostnader. SATELs radiomodem kan numera kommunicera med hårdvara från flera olika tillverkare av trådlösa radiolänkar. Därmed behöver användare av radiomodem i applikationer för att överföra korrektionsdata inte investera i flera olika trådlösa system.

Radiomodem för RTK och GPS

SATELLINE® radiomodem har använts i en rad olika applikationer med GPS utrustningar på arbetsplatser för bygg- och anläggning över hela Sverige de senaste 15 åren. Öresundsbron, Turning Torso och Botniabanan är tre kända projekt där radiomodem använts för att överföra korrekta positioner till mätinstrument med GPS för lantmätning och utsättning samt vid maskinstyrning med GPS.

”Det är i GPS-applikationer som de nya mjukvarufunktionerna kommer till sin verkliga rätt. Genom att SATEL har implementerat stöd för Pacific Crests radioprotokoll kan nu användaren växla mellan olika radioprotokoll i radiomodemet. Vi bedömer att en typisk användare kan klara 95 % av alla arbetsplatser med ett enda radiomodem där det tidigare krävts två olika fabrikat på radiomodem. Med ett par enkla inställningar ställs radiomodemet om mellan olika radioprotokoll och behovet av flera olika radioutrustningar för att klara en mätning blir därmed ett minne blott” berättar Björn Moberg, Induos grundare och produktspecialist.

Vid stora byggprojekt är varje stillestånd oerhört kostnadskrävande, kommunikationen måste fungera i varje läge. SATELLINE® radiomodem används dagligen för att överföra korrektionsdata i krävande miljöer med extrem kyla och värme samt i snö och regn. SATELLINE® radiomodem överför korrektionsdata i realtid på avstånd upp till 10-tals kilometer och effektiviserar mätprocessen på byggarbetsplatser. Med korrekta mätvärden minskar kostnaderna för material och utsättning samtidigt som produktivitet och precision ökas.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök