skip to Main Content

Sensormodul för WLAN-nät klarar fem års batteritid

Induo presenterar en radiomodul från RF Monolithics (RFM) som strömförsörjd med ett enda AA batteri kan överföra mätvärden och styrsignaler i fem år utan laddning eller byte av batteri. Den nya radiomodulen WSN802G är kompatibel med vanliga trådlösa nätverk, WLAN, som används i många olika sammanhang.

Radiomodul för wlan”Den nya radiomodulen är intressant eftersom den ligger så rätt i tiden. Den kombinerar en otroligt lång driftstid med kompatibilitet med en av världens mest spridda trådlösa standarder. WLAN återfinns i så många olika sammanhang att potentialen för den här radiomodulen är stor. Dessutom är den nya radiomodulen från RFM är ett steg i vår strategi att expandera vårt utbud med lösningar på fler nivåer i värdekedjan” säger Mikael Flodström, försäljningschef på Induo.

Eftersom radiomodulen mäter 2,6 x 2,7 cm är den så kompakt att den kan integreras i de mest varierande applikationer. Tänkta användningsområden är sensorer, mätvärdesinsamling, fastighetsautomation, industriautomation, säkerhetsapplikationer, dagligvaruhandel, miljömätningar, övervakning av kylanläggningar, smarta hem och tillverkningsindustri.

För att åstadkomma den låga energiförbrukningen och långa batteritiden kommunicerar modulen WSN802G med 1-2 Mbit/s överföringshastighet, en bit ifrån den maximala kapaciteten i trådlösa nätverk, men fullt tillräcklig för överföring av mätvärden och styrsignaler. En avancerad stand-by funktion sätter modulen i strömsparläge när den inte kommunicerar. När modulen sänder är strömförbrukningen mindre än 200 mA vilket möjliggör strömförsörjning under lång tid från ett enda batteri, beroende på hur mycket modulen används kan ett AA lithium batteri stå för strömförsörjningen i mer än fem år. I stand-by är strömförbrukningen mindre än 8 µA.

Modulen WSN802G erbjuder många funktioner och är lätt att integrera i allehanda lösningar. Bland de inbäddade funktionerna finns automatisk överföring av status från enheter med analog, digital eller seriell I/O. Radiomodulen är programmerbar och behöver ingen specialanpassad applikationsmjukvara eller extern processorkraft för att fungera. WSN802G är kompatibel med trådlösa nätverk som följer 802.11b/g standarderna. Modulen kommunicerar på det licensfria 2,4 GHz bandet med 10 mW uteffekt vilket i kombination med en bra mottagarkänslighet ger en räckvidd på omkring 50 m inomhus och 250 m utomhus. Den nya radiomodulen från RFM är den första kommersiellt lanserade lösningen baserad på GainSpan® GS1010 System on Chip (SoC). Radiomodulen finns tillgänglig för tester från slutet av april 2009 och kostar 69 USD i stycke pris och 39 USD i 10 000-tal. Till radiomodulen finns också ett development kit.

Radiomodul för wifi

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök