skip to Main Content
Induo lanserar en högkapacitetslänk från RADWIN avsedd för 2,5 samt 3,3-3,8 GHz frekvensområden. Frekvensbanden i mitten av 3 GHz bandet är ursprungligen avsedda för WiMAX. Då WiMAX teknikens framgång uteblivit finns möjligheter att med de nya radiolänkarna använda frekvensbanden till andra ändamål.

Radiolänk för Wimax

Understationer och basstationerI Sverige har mobilt bredband via WiMAX fått stå tillbaka för LTE som är den etablerade tekniken för framtidens mobila bredbandsnät. Med ett välutnyttjat frekvensspektrum finns nu möjlighet att använda WiMAX frekvenserna till andra ändamål. RADWIN 5000 HPMP är en serie länkar för att bygga trådlösa högkapacitetsnät på avstånd på upp till 40 km. Länkarna kan användas för punkt till punkt eller punkt till multipunkt nätverk. Länkarna är spektrumeffektiva och kan leverera en hastighet på upp till 100 Mbit/s per sektor med dedikerad bandbredd och garanterad SLA (Service Level Agreement, avtalad kapacitet). Med RADWIN 5000 HPMP kan de som innehar WiMAX-licenser utnyttja dessa band för att leverera hög bredbandskapacitet till till exempel företagsmarknaden och ta igen de kostnader som investerats i den uteblivna WiMAX-utbyggnaden.

RADWIN 5000 HPMP ger företag och andra organisationer möjlighet att skapa kostnadseffektiva högkapacitetsnät. Radiolänkarna kan även användas för att på ett kostnadseffektivt sätt bygga backhaulnät till 3G och förbättra såväl kvalitet som täckning.

”Då utvecklingen gått från WiMAX och mot LTE finns det en potential att använda näten för andra ändamål. Med RADWINs 5000-serie kan befintliga licenser utnyttjas för att leverera hög kvalitet, hög kapacitet och tjänster med strikta SLA. RADWIN 5000 har redan med framgång används över hela världen i olicensierade frekvensband, och har en viktig marknadsandel bland de operatörer som levererar nätverkskapacitet till företagsmarknaden” säger Björn Moberg, delägare och grundare av Induo.

Radiolänkar för 3,x GHz

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök