skip to Main Content

Radiomodem för RS-232 och 485 från RFM

Induo lanserar radiomodemet ZN-241GI från RFM. Radiomodemet är framtaget för industriella applikationer men används även för kommunikation med skyltar, fordon och i dagligvaruhandeln. Radiomodemet är avsett för korthållskommunikation och har ett pressat pris vilket gör modemet till ett kostnadsmässigt intressant alternativ till kabeldragning.

Radiomodem Zn-241 GI med RS-232 och RS-485 från RFMZN-241GI är en vidareutveckling av radiomodemet ZN-241G. Den nya modellen är framtagen för trådlös överföring av data på avstånd upp till 30 m inomhus och 100 m utomhus. Modemet är kompatibelt med såväl RS-232 som RS-485 gränssnitten och kommunikationen sker på 2,4 GHz med hastigheten 250 kbit/s.

Radiomodemet från RFM har en robust konstruktion och är inrymt i en tålig aluminiumkapsling. Anslutning av spänningsmatning och kommunikationskablar görs via ett industrianpassat kontaktdon. Kontaktdonet är anpassat för att erbjuda en inkoppling med pålitlig mekanik och som skall hålla många år i drift.

Det trådlösa modemet bygger på en radiostandard som har beteckningen 802.15.4, en väletablerad standard som är fundamentet för bland annat Zigbee och Wireless Hart. RFM har valt att inte använda någon av dessa standarder i ZN-241GI. Genom att istället utveckla ett eget radioprotokoll gavs man större möjligheter att optimera kommunikationsprotokollet för de krav som ställs i applikationer med radiomodem. Valet att utgå från radiostandarden 802.15.4 gör dock att man har god tillgång på komponenter som tillverkas i stora serier vilket håller nere produktens tillverkningskostnad. En uteffekt på 100 mW, samma som för trådlösa nätverk, WLAN, ger en räckvidd på omkring 30 m inomhus och upp till 100 m utomhus vid fri sikt.

Radiomodem

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök