skip to Main Content
En 4G router med dubbla SIM-kort kan var nog så praktisk för den som vill växla mellan två operatörer eller betalningsplaner, här är den ultimata guiden till hur en 4G router med dubbla SIM-kort fungerar

Varför 4G router med dual SIM?

En 4G router med dubbla SIM-kort är populärare hos den enskilda användaren än hos de stora operatörerna. Operatören vill så klart att du bara skall ha ett SIM-kort i men det finns en rad tillfällen när du kan ha nytta av en dubbel-SIM router.

Två operatörer parallellt

Det är möjligt att använda två 4G-uppkopplingar parallellt med vissa av våra 4G routers, funktionen kallas modem bonding och bygger på routrar med två 4G-moduler eller två routrar som sammankopplas. Läs mer om modem bonding här.

Dubbla SIM-kort om du vill:

Växla SIM-kort vid dålig täckning
Växla SIM-kort vid transport mellan olika länder
Växla SIM-kort när viss trafikmängd nås

4G router med dubbla SIM

Scenario 1 -dålig täckning

Med dubbla SIM-kort är det möjligt att ställa routern så den växlar över till SIM-kort 2 om täckningen för SIM-kort 1 är för dålig. I de flesta routrar automatiserar man det så att man sätter en nivå när detta villkor skall utföras. Exempelvis är signalstyrkan för SIM-kort 1 mindre än -98dBm, växla till SIM-kort 2.

Scenario 2 -olika länder

Sim-kort och abonnemangEtt annat scenario är att man vill växla över till till SIM-kort 2 om man reser till ett annat land. Genom att inaktivera roaming på SIM-kort 1 så växlar den över till SIM-kort 2 så fort den tappar kontakten med operatören i SIM-kort 1s land.

Scenario 3 -trafikmängd

Med detta scenario kan routern växla över till SIM-kort 2 om den förinställda trafikmängden för SIM-kort 1 är uppnådd, detta är bra exempelvis om man har ett avtal där man betalar mycket för trafik över en viss datamängd, då kan man växla över till SIM-kort nummer 2. Det kan också vara bra om man är osäker på hur mycket en router faktiskt skall dra i trafikmängd i en installation. Vissa väljer att sätta ett kontantkort i SIM-slot 2, andra väljer att lämna det tomt och bara låta routern meddela att den växlar över till SIM-kort 2.

Snabb växling?

När en router växlar SIM-kort måste den starta om uppkopplingen så att den registrerar sig den andra operatörens nät, detta tar olika tid beroende på hårdvara men det blir i ett avbrott som tar litet tid, 20 sekunder till en minut är en rimlig förväntning. För den som inte kan tolerera att vänta så länge finns även 4G-routrar med dubbla 4G-moduler där en annan modul tar över hela kommunikationen vid något av ovanstående scenarion, detta blir då en avsevärt snabbare växling.

Fyra SIM-kort?

För de modeller som har dubbla LTE-moduler eller 4G-moduler erbjuds ofta även dubbla SIM-kortsplatser, då har man alltså möjlighet att stoppa in SIM-kort från fyra operatörer i routern.

 • Advantech ICR–1601G/ICR–1601W

  Advantech ICR–1601G/ICR–1601W

  ICR–1601G/W är en 4G-router för tuffa tag. Routern finns i modeller med wifi eller GPS. Den är kompakt och har två nätverksportar. En pålitlig router för användning i industriella...
  2 090,00kr2 300,00kr Ex.moms
 • Out of Stock
  Teltonika RUT950

  Teltonika RUT950

  Teltonika RUT950 har utgått, välj RUT951 istället.  //. RUT951 är en snabb och robust router med inbyggd switch. Dubbla SIM-platser, wifi och en rad funktioner för att säkerställa att...
Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök