skip to Main Content
En 5G router med dubbla SIM-kort kan var nog så praktisk för den som vill växla mellan två operatörer eller betalningsplaner, här är den ultimata guiden till hur en 5G router med dubbla SIM-kort fungerar

Varför 5G router med dual SIM?

En 5G router med dubbla SIM-kort är populärare hos den enskilda användaren än hos de stora operatörerna. Operatören vill så klart att du bara skall ha ett SIM-kort i men det finns en rad tillfällen när du kan ha nytta av en dubbel-SIM router.

Varför dubbla SIM-kort?

Växla SIM-kort vid dålig täckning

Växla SIM-kort vid transport mellan olika länder

Växla SIM-kort när viss trafikmängd nås

Scenario 1 -dålig täckning

Med dubbla SIM-kort är det möjligt att ställa routern så den växlar över till SIM-kort 2 om täckningen för SIM-kort 1 är för dålig. I de flesta routrar automatiserar man det så att man sätter en nivå när detta villkor skall utföras. Exempelvis är signalstyrkan för SIM-kort 1 mindre än -98dBm, växla till SIM-kort 2.

Scenario 2 -olika länder

global-sim-cardEtt annat scenario är att man vill växla över till till SIM-kort 2 om man reser till ett annat land. Genom att inaktivera roaming på SIM-kort 1 så växlar den över till SIM-kort 2 så fort den tappar kontakten med operatören i SIM-kort 1s land.

Scenario 3 -trafikmängd

Med detta scenario kan routern växla över till SIM-kort 2 om den förinställda trafikmängden för SIM-kort 1 är uppnådd, detta är bra exempelvis om man har ett avtal där man betalar mycket för trafik över en viss datamängd, då kan man växla över till SIM-kort nummer 2. Det kan också vara bra om man är osäker på hur mycket en router faktiskt skall dra i trafikmängd i en installation. Vissa väljer att sätta ett kontantkort i SIM-slot 2, andra väljer att lämna det tomt och bara låta routern meddela att den växlar över till SIM-kort 2.

Snabb växling?

När en router växlar SIM-kort måste den starta om uppkopplingen så att den registrerar sig den andra operatörens nät, detta tar olika tid beroende på hårdvara men det blir i ett avbrott som tar litet tid, 20 sekunder till en minut är en rimlig förväntning. För den som inte kan tolerera att vänta så länge finns även möjlighet att sammanlänka flera 5G-routrar med hjälp av lastbalansering eller växling av router vid problem, detta blir då en avsevärt snabbare växling och robustare uppkoppling.

Beställ idag!

RUTX50 är idealisk för användning i utmanande miljöer och den har dubbla SIM-kortsplatser. Oavsett miljö levererar denna router en robust och pålitlig uppkoppling till ett attraktivt pris. Vill du veta mer om hur RUTX50 kan revolutionera dina utomhusnätverkslösningar? Beställ din första enhet eller boka ett möte nedan:

Är du redo att ta nästa steg i er digitaliseringsresa? Boka ett möte med någon av våra experter redan idag. Vill du veta mer om RUTX50 kan detta vara ett bra förstasteg, eller så kan vi diskutera era utmaningar, utforska andra lösningar på era problem för ett personligt skräddarsytt förslag som passar era behov.

Boka tid här

Teltonika RUTX50

RUTX50 är en pålitlig och robust router för 5G. Routern har dubbla SIM-platser och är utrustad med flera nätverksportar, wifi och har en robust metallkapsling. Detta är en kraftfull 5G-router för fast eller mobilt bruk som du beställer via länken nedan!

Beställ här

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök