skip to Main Content
Våra professionella 5G-routrar för företag gör det möjligt att erhålla en stabil och driftsäker anslutning till 5G-näten. Med en robust och pålitlig 5G router kan företag bedriva verksamhet i rörliga fordon, på temporära arbetsplatser och i avlägsna områden utan tillgång till fiber. Med 5G kan man vara kontinuerligt uppkopplad till omvärlden i stort sett var som helst. Vi samarbetar med olika sektorer och branscher, och i denna guide belyser vi vad du som beslutsfattare bör beakta när de väljer en 5G-router som ett komplement till fiber eller som backup-alternativ.

5G router för företag

5G routrar för företag säkerställer en pålitlig och stabil internetanslutning. I en alltmer uppkopplad värld är det viktigt att inte tappa kontakten. En professionellt installerad 5G-router bör fungera effektivt och säkert, oavsett belastning på nätet. Mobilnäten erbjuder en kostnadseffektiv och pålitlig lösning för de som inte har tillgång till fiber eller som vill minimera initiala investeringar.

Mångsidiga anslutningsmöjligheter

En 5G-router kan tjäna som den primära vägen till internet eller som en backup om den fasta anslutningen fallerar. Ett tredje alternativ är att använda den som huvudanslutning och ADSL som sekundär. Tack vare denna flexibilitet erbjuder 5G-routrar en stabil och diversifierad internetanslutning..

Stabil och säker med 5G

1. Förutsägbar kostnad
2. Förutsägbara prestanda
3. Hög säkerhet
4. Hög tillgänglighet
5. Snabb installationstid
6. Stor flexibilitet

Befintliga nätverk

Internetavbrott kan vara ödesdigra för företag. I sådana fall kommer vår 5G-router in som en räddare i nöden, säkerställer kontinuerlig drift och upprätthåller av affärsprocesser.
fallback fiber 5g
Många butiker och mindre verksamheter kan bli ordentligt lidande vid bortfall av internet. I ett fall vet vi att en kunds fiberanslutning skadades under vägreparationer och det slog ut butikens internetanslutning i tre dagar. Butikens anställda märkte aldrig att det hände, anslutningen via mobilnäten som kickade in höll verksamheten igång hela tiden.

På det här sättet kan en 5G-router och säkerställa att företag kan fortsätta sin verksamhet även under tappad dataanslutning via fast internet, ADSL eller fiber. Routerns automatiska återställning fortsätter att hålla kommunikation, tjänster och kreditkortsintäkter flytande.

Högkvalitativ och mångsidig teknologi

För verksamhet i avlägsna områden är en kvalitativ 5G-antenn av yttersta vikt. Våra tester har visat att en högkvalitativ antenn är avgörande för en stabil och snabb anslutning. Här rekommenderar vi att välja en bra, fasadmonterad antenn. Våra tester visar att en bra antenn är en viktig faktor för att erhålla en stabil internetuppkoppling med hög hastighet.

En 5G router för företag måste även i kontorsmiljö vara baserad på stabila och tåliga komponenter. Hårdvaran skall fungera kontinuerligt med motstånd mot värme och stundtals krävande processer. En router anpassad för drift i allt från fordon till industriella miljöer är ett bra val som bara innebär en något markant ökad investering jämfört med en ren konsumentrouter.

5g-router säkerhet

Säker uppkoppling skyddad mot intrång

Hårdvaran för företagets verksamhet skall erbjuda en säker nätverksmiljö för att hindra obehöriga intrång. Säkerhet är en prioritet i våra 5G-routrar. Med inbyggda brandväggar och VPN-tunnlar skyddas ditt nätverk är från obehörig åtkomst.

Rätt val av router

Marknaden för 5G routrar för företag är begränsad. Det finns många enklare SoHo (Small Office/Home Office) lösningar i vackert snidad plast på marknaden. Våra 5G routrar är avsedda för de krävande miljöer och höga krav som kan ställas i alla typer av verksamheter.

5G-företagsroutrar:

 • Teltonika TRB500

  Teltonika TRB500

  Teltonika TRB500 är en 5G gateway som är kompakt och aluminiumkapslad. TRB500 erbjuder både stabil uppkoppling och bra prestanda. TRB500 har en nätverksport med gigabithastighet. Gatewayen är en industriell...
  3 596,00kr Ex.moms
 • Teltonika RUTX50

  Teltonika RUTX50

  Teltonika RUTX50 är en 5G router med mycket väl tilltagen processor och en robust konstruktion. Routern erbjuder både säker och stabil uppkoppling i kombination med bra prestanda. Routern har...
  4 788,00kr Ex.moms
 • 5G-routerpaket

  5G-routerpaket

  Vårt 5G-router startpaket är avsett för dig som har ett behov av att koppla upp dig mot 5G och stabil täckning. Kanske har du ett litet större nätverk, önskan...
  8 999,00kr Ex.moms

5G för krävande verksamheter

Skogforsk är det svenska skogsbrukets forskningsinstitut. Uppgiften är att tillföra kunskaper, tjänster och produkter som bidrar till ett lönsamt, hållbart svenskt skogsbruk för att säkerställa viktiga samhällsmål. Det var därför naturligt att se om skogsindustrin skulle kunna dra nytta av 5G-tekniken. I sitt labb i Jälla utanför Uppsala så ville man testa på riktigt genom att koppla upp en fjärrstyrd så kallad skotare via 5G med en kraftfull router för företag.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök